СПРАВЕДЛИВОСТ ИЛИ ТЕРОР?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/spravedlivost-ili-teror/47233 SvobodnoSlovo.eu
СПРАВЕДЛИВОСТ ИЛИ ТЕРОР?

За пореден път днес ще има спорове какво е бил Народния съд. Ще започна с това, че имам роднини, пратени на лагер в Белене от Народния съд. Имам и роднини, избити от фашистката власт преди това. В Народният съд са били осъдени и невинни. Но невинните не трябва да са повод да не се види цялостната картина на възмездие срещу монархофашистката диктатура, която е въвлякла България в убийствена война, избила е хора, които са се съпротивлявали срещу съюза с нацистите, избивала е деца, жени, мъже, рязала е глави по площадите, разстрелвала е поети, деца, някои и без съд и присъда.

Заради предателските действия на осъдените от Народния съд, България става съюзник с Третия райх. България помага на хитлеристка Германия с продоволствия, облекла, логистична подкрепа. България не казва нито дума срещу концлагерите, макар и заради обществената съпротива и тази на Църквата, българските евреи са предпазени от това да бъдат пратени в Треблинка и Аушвиц. Но пък носят жълти звезди. Заради същите тези, осъдени от Народния съд като убийци и национални предатели. Да напомня за смъртта на ястребинчетата - невръстни деца са разстреляни от жандармерията, защото са роднини на антифашисти. Не знам какъв трябва да бъдеш, за да оправдаеш подобно гнусно престъпление. И да казваш, че убийците са несправедливо осъдени и са жертви.

Знаете ли колко антифашисти и техните ятаци са избити от монархофашистката власт? Знаете ли колко деца са загинали по заповед на тези, които днес евроатлантиците почитат? Знаете ли колко кръв се е проляла от убийците, които почитате днес? И да, пак казвам - има и невинни. Но не оправдавайте покрай тях и престъпниците.

Знаете ли, че в тютюневите фабрики на Пловдив са работили малолетни деца? По 12 часа на ден? Знаете ли как са натрупали богатство част от фабрикантите тогава? Знаете ли Закона за защита на държавата?

Затова, когато днес ми оправдавате убийците, да ви напомня, че тези, които оправдават убийци, са съучастници. Прегледайте историите на тези, разстреляни след присъди от Народния съд и тогава кажете оправдавате ли действията им. А след това си правете политически пиар.

Елена Гунчева-Гривова

8 Коментара

Чичо

преди 1 месец

ЧерШап, Изглежда да знаете колко на брой са дедовците на Тиквата!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Bloomberg: Братята Милен и Георги Велчеви купиха швейцарско поделение на руската VTB Bank. ----------Ах какви са сладурчета. Ще ги изпапкам…

Коментирай

agabaga

преди 1 месец

Красная Шапочка, не разбра ли, че сме били в съюз с Хитлер.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

До agabaga -----Мамка му. Това съм го пропуснала. Голяма съм блейка, заспала….

Коментирай

Кумчо Вълчо

преди 1 месец

Шапке, докога ще се моткаш тука? Марш към гората! Имам да ти казвам нещо на ушенцето. После ще те папкам!

Коментирай

Кумчо Вълчо

преди 1 месец

Шапке, докога ще се моткаш тука? Марш към гората! Имам да ти казвам нещо на ушенцето. После ще те папкам!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.