СТРАННО Е

https://svobodnoslovo.eu/komentar/stranno-e/140509 SvobodnoSlovo.eu
СТРАННО Е

 

   Странно е, че банкнота от 5 лева ни се струва толкова много, когато я оставяме в църквата, и толкова малко, когато я оставим на пазара.

Странно е, че времето прекарано в четене на молитви, напомняйки ни за Бога, ни се струва толкова дълго, а времето прекарано пред телевизора, толкова кратко.

Странно е, че четейки молитви, ние едва успяваме да съберем своите мисли, докато в разговор с приятели това не ни коства никакъв труд.

Странно е, че ние толкова много се радваме, когато обявят допълнително време във футболния мач, и се отегчаваме, когато проповедта се проточи повече от обикновено.

Странно е, че ни е толкова трудно да се опитаме да прочетем дори само една глава от Евангелието, а толкова ни е лесно да прочетем сто страници от любимия си роман.

Странно е, че в концертните зали хората се стремят към първите редове, а в църквата – към последните.

Странно е, че ни е толкова трудно да научим поне една молитва, а ни е толкова лесно да запомним някоя клюка.

Странно е, че вярваме с такава лекота в написаното във вестниците, а ни е толкова трудно да повярваме в написаните Божии Слова.

Странно е, че всеки от нас иска да влезе в Рая, а не иска да положи труд и старание за намирането му.

Странно е, че почти всеки от нас е едновременно и съдия, и адвокат: когато става въпрос за чужди грехове – е съдия, а когато става въпрос за нашите собствени грехове – ние се превръщаме в адвокати.

Странно е, че прочитайки тези редове, почти всеки от нас ще си помисли, че се отнасят за другите и нямат нищо общо с нас.

Мариела Нордел

8 Коментара

Браво

1 month before

много точни и истински сравнения !

Коментирай

ГРАЖДАНКА

1 month before

То и дявола може да чете евангелието. Разберете

Коментирай

ГРАЖДАНКА

1 month before

Разберете, че доброто не е в религията, а във човека, защото Бог е в нас. Това , че си религиозен не те прави добър, и примерите са безкрайно много. Може сто пъти на ден да повтаряш молитвата "Отче наш" и пак да отидеш да откраднеш, да излъзеш дори да убиеш-пак примери много! А кой кога и как е написал, пренаписал и редактирал светото писание , е съвсем друга тема!!!

Коментирай

Мартини

1 month before

Местен би-сексуален, наркозависим след като насили и уби младо момиче ужденка, отиде право в близката църква, където и беше задържан. Без коментар, просто факт.

Коментирай

Естир

1 month before

Няма нищо странно. Врагът(лукавият) непрестанно работи, за да ни отклони от спасението!Той работи чрез помислите и плътта. Щом се стреми да не влезем и в църква или да не сме внимателни там, значи това е важно за спасението ни!

Коментирай

Архимед

1 month before

Пази боже сляпо да прогледне.

Коментирай

Естир_до Мартини

1 month before

Престъпникът вероятно се е надявал, че никой няма да го потърси в църквата. Едва ли е отишъл да се изповяда.

Коментирай

Мартини

1 month before

Повтарям, факт. Името на жертвата е Паулина Д. Информация има в СМИ. Не казвам, че църквата е свърталище на престъпници; дори имаше бдения, молебени и свещи с месеци на мястото.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.