Така, както войната спря вируса, така новият вирус ще спре войната

https://svobodnoslovo.eu/komentar/taka-kakto-voynata-sprya-virusa-taka-noviyat-virus-shte-spre-voynata/113258 SvobodnoSlovo.eu
Така, както войната спря вируса, така новият вирус ще спре войната

Така, както войната спря вируса, така новият вирус ще спре войната. 

Защо мисля така ще прочетете по-долу, а на тези, за които обяснението е твърде дълго - останете на първото изречение. 

Представете си боксов мач. Боксьорите са на ринга. Единият е твърде силен, но затова пък - залагащите предполагат, че няма “сулук” Те твърдо вярват, че ако по-слабият устиска два рунда - в третия силният ще се свлече. И не защото е получил добри удари, а по липса на въздух. 

Но мачът върви, вече е рунд шест, а силният боксьор, за който не се е предполагало, че ще изкара и три рунда - си подскача, изглежда свеж, а дори има наглостта да не се хвърля в решаващи размени на удари, а обратното… чака другият, който е бил несъмнен фаворит като издръжливост, да рухне. 

И по всичко изглежда, че ще се случа точно това. Фаворитът ще рухне и то не по причини, че са му нанесени силни удари, а просто защото няма повече въздух. По тази причина няма да може да продължи бокса. 

Използвам това сравнение, за да онагледя онова, което се случва в Украйна. В началото имаше преговори, защото целият “Запад” искаше да въвлече Русия във войната, да я обезсили икономически, а после, когато тя остане без “въздух” да я срине и победи. Преговорите бяха нужни, за да може Путин да не търси мигновено военно решение нанасяйки силни удари, а да вярва, че ще се постигне мир, чрез преговори. 

Целта беше не военно, а ИКОНОМИЧЕСКО поражение на Русия. 

Оказа се обаче тъкмо обратното. Украйна, зад която икономически и военно застана целият “запад”, вече не издържа. И не само държавата Украйна. На път е икономически да се срине целият “Запад”. 

Ако се върнем на сравнението с боксовата среща - фаворитът боксьор е пред пълен колапс. Без да е бил изцяло набит - просто ще падне по липса на сили. 

Това Западът не може да позволи. Срещата е нужно да бъде прекъсната, но не с позорно “хвърляне на кърпата”, а по друга причина…

Спрял ток в залата, смут някакъв, неуредица… нещо. Каквото и да е, но нещо е необходимо да стане, за да не си проличи, че боксьорът, а и целият му щаб са се явили неподготвени. И сами са в това положение, което са отреждали за противника. 

Необходимо е да се излезе с “чест” от възникналото положение, защото “феновете” ще питат:

“Защо стана така?”;

“Вие некадърни ли сте?”;

“Позор!”;

“Дайте си ни парите обратно!”

и т.н., и т. н.

Разбирате, че феновете - това са народите на този “колективен запад”. Те всъщност плащат тази война, но тепърва има да разбират колко всъщност тя ще им струва. Една загуба на Украйна - то не е просто неуспешна война, а е крах на долара, защото Брикс са на път да пуснат своя валута - изцяло обезпечена със злато.

И ако Путин казва:

“Защо ми е свят, в който Русия я няма?!”

то онези от сенките мислят в посока:

“Защо ни е свят, в който ние не сме господари?!”

Обаче те не са готови да платят с животите си, за да останат на върха. Своите няма да дадат, но нашите животи ще откраднат. Ето защо, в името на това да няма въпроси;

Да не се налага да носят отговорност и да плащат висока цена - единственото което могат да сторят е да ни въведат диктатура. 

Трудно е това да се случи отведнъж. Въпреки цялото промиване на мозъци хората ще питат:

“Пичове, къде ми е свободата?!”

А единственият начин - откраднатата свобода и сваленият икономически статус да бъдат обяснени и посрещнати без катаклизми е да се “продаде” страх. 

И какво може да обясни отнетото право на пътуване, събиране на хора, ниският икономически статус…

Нов вирус.

Войната не може да продължава повече. Струва пари, а парите (въздухът) свършва. 

Затова - нов вирус;

Запечатани градове;

Бизнеси, хора…

Новият вирус ще превземе новините и никой няма да помни, че Путин е водил срещу Украйна война, а “Западът” е загубил. Всеки ще трепери за живота си, защото по тв. ще са казали, че е страшно. 

…и знаете ли…

Новият вирус - този път ще е наистина страшен. Онова с Ковида беше “бета тестване”. Сега ще е “Про”.

Онези от сенките няма да искат никога повече да ни върнат света. Те мислят, че той е техен. И го искат завинаги. На преживелите - базов доход и клетка. 

Като в зоопарк. 

Имат известно основание да мислят за човечеството така. Мигар ние се държим като хора, които се вълнуват от друго, освен от храна?!

И все пак надежда има. А надеждата си ти, който четеш.

Христо Христов

7 Коментара

това е целта

преди 10 месеца

и това в Украйна беше част от постигането и. Ограбиха страните в ЕС и продължават да го правят. Но как да се противопоставим, като преди години ликвидираха армията ни, сега премахват последните останали на територията оръжия подарявайки ги на Украйна, където ще бъдат унищожени. И като капак ни изпращат още чужди войски - уж да ни пазят.

Коментирай

Анеримс

преди 10 месеца

Хубав текст и ... плашещ

Коментирай

Констанца

преди 10 месеца

Но верен, верен текст. Сигурно така ще стане, почти не се съмнявам.

Коментирай

111

преди 10 месеца

Добре е написано.

Коментирай

слави трифонoff

преди 10 месеца

На народа никога не му омръзва да бъде лъган, е написал един испански писател.

Коментирай

слави трифонoff

преди 10 месеца

На народа никога не му омръзва да бъде лъган, е написал един испански писател.

Коментирай

англосаксонски политика от 12 века

преди 10 месеца

Ограби и запали.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.