ТРЪБАТА, ДРАГА МИ СИЙКЕ!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/trabata-draga-mi-siyke/4194 SvobodnoSlovo.eu
ТРЪБАТА, ДРАГА МИ СИЙКЕ!

Държавната Булгартрансгаз строи турски поток. Това е една струваща милиарди тръба, известна с това, че обслужва само и единствено Сърбия и Унгария и че е истинска екологична трагедия за България. Тя не доставя нищо, ама абсолютно нищо до Северна България, но пък я замърсява изключително яко.

Построена е със средствата на българския данъкоплатец за рекорден в историята на българското строителство срок. И изцяло за сметка на други проекти, които биха били наистина полезни на отечеството.

Та, възложителят е толкова доволен от извършените от изпълнителя /странна руска-турско и друго фирма/, че се разплаща с него светкавично и щедро.

Изпълнителят е толкова доволен от действията на възложителя, че го възнаграждава /това във видимата част, щото в невидимата трябва прокурор/ с автомобили лукс категория, тип джип. Да си джипкат, че така е прието в държавата.

Джипка си и един от управителите на това нещо Булгартрансгаз, който вероятно има високата компетентност да е съпруг на другото нещо, което се нарича условно PI AR SEVI, както научаваме от драгия ти подопечен.

Мисля си, че преведено на всеки друг език /освен на руски и на еритрейски/, когато един изпълнител на държавна поръчка /който е сътворил екологически дизастър/ възнаграждава своя възложител, то това се нарича КОРУПЦИЯ и нищо друго. И с него се занимават прокуратури и съдилища.

В нашата държава то се нарича ДОБРО ДЕЛО, щото то така си е редно да текът взаимоотношенията между възложители и изпълнители, а прокуратурвата го гледа с благ поглед. И джипчицата си стои в гаражчето на къщичката за няколко милиона, която също не е разследвана от същата тази прокуратурва.

Прокуратурвата нещо? Щото това да платиш с частните средства на българските граждани за да построиш тръба в интерес само на други държави май се нарича национално предателство. И се наказва тежко? Отделно "усвояването" на държавна пара.

Министърът на енергетиката, нещо? Да научим срещу колко пари и при какви компетентности онзи съпруг си джипка и до кога?

Диана Дамянова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.