Удивително си приличат така наречените държави Северна Македония и Украйна

https://svobodnoslovo.eu/komentar/udivitelno-si-prilichat-taka-narechenite-darzhavi-severna-makedoniya-i-ukrayna/5977 SvobodnoSlovo.eu
Удивително си приличат така наречените държави Северна Македония и Украйна

Удивително си приличат така наречените държави Северна Македония и Украйна. Казвам така наречените, защото това не са държави в истинския смисъл на думата. Това са хомункулуси, пръкнали се от желанието на значими геополитически фактори плюс исторически случайности.

Това са квазидържавни образувания. Тази изначална прилика между двете води и до още близости. Както Македония, така и Украйна градят идентичността си основно върху отричането на очевидното. А то е, че македонското нещо съвсем доскоро си беше българска област, така както украинското нещо си беше руска. В опита си да отрекат очевидното Скопие и Киев прибягват до груби исторически лъготения.

Македонците търсеха корените си още в империята на Александър Македонски, докато украинците по-скромно лъготеха, само родоначалници на всичко руско се изкарваха. Има и още една прилика между двете нефелни държавни сглобки. И тя е свързана с българските поддръжници на Скопие и Киев.

Едни и същи хора подкрепят нелепите претенции на Украйна и Северна Македония. Не знам дали е случайно това съвпадение, или е свързано с факта, че грантовете за тези фенове идват от едно и също място. Тоест сумите се начисляват само ако получателите им говорят с любов за македонската и украинската каузи. И съответно ругаят България и Русия. Фактът, че са българи явно не ги притеснява. Защото, нали, парите не миришат, както мъдро е отбелязал още император Веспасиан. /Не е нито македонец, нито украинец/

Петър Волгин

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.