УЛТРАГЛОБАЛИСТИТЕ ЗАДУШАВАТ БЪЛГАРИЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ultraglobalistite-zadushavat-balgariya/132337 SvobodnoSlovo.eu
УЛТРАГЛОБАЛИСТИТЕ ЗАДУШАВАТ БЪЛГАРИЯ

УЛТРАГЛОБАЛИСТИТЕ ЗАДУШАВАТ БЪЛГАРИЯ

          Реших през седмицата да направя собствено проучване - попитах 10 познати кое, според тях, е основното занимание на управляващите. 7 ми казаха: да крадат. От тях двама смятат, че краденето не е самоцел, а е възнаграждение, съпътстващо изпълнението на основната мисия на управниците - да рушат държавата. От кого - ще видим след малко. Сега да видим последните доказателства за разрухата, която управляващото мнозинство предизвика. 

        Особено болезнен беше ударът им по държавното устройство. Безумните промени в Конституцията се оказаха пагубни за страната. Правителствената криза на Главчев показа как властта се мотае като муха без глава и няма кой да разсече Гордиевия възел, задушил страната. Стигнали сме дотам, че правната и политическата системи могат да се счупят, предупреди проф. Даниел Вълчев. После лесно - харвардските мошеници ще се разкарат по Канада и островите, оставяйки след себе си евроатлантически потоп и тотална разруха. 

          Ами какво друго ще донесе практиката първите полицаи на страната да другаруват с подземния свят? Защо виден контрабандист е посещавал веднъж месечно вътрешния министър, говоря за Бойко Рашков ? Да му се отчита ли? Възможно ли е в друга европейска страна шефът на митниците да бъде част от организирана престъпна група. Или от фискалния резерв да изчезнат 3 милиарда лева, щом финансовият министър узнава, че изживява последните си дни на власт. При такова управление резервът ще е в състояние да захранва държавата с пари само за седмица - две, предупреди пак проф. Вълчев. Естествено, че корупцията ще е най-висока за последните 20 години! При тази корупция няма смисъл да се питаме защо даваме на Украйна модерните си танкове, гаубици и минохвъргачки, за което сигнализира Костадинов. Кой се лишава от оръжията си при положение, че войната е на прага му? Само този, който иска държавата му да пропадне.  

        Отвсякъде каша, гнусотия, срам, позор. Имам чувството, че седалището на управляващата клика е като вулкан, който постоянно изригва не лава, а някаква гъста, смрадлива кал, която залива цяла България.

       Не може за пореден път да не зададем въпроса - толкова ли мразят тези хора държавата, защо го правят? Много пъти сме се питали защо България изостана безвъзвратно от другите източноевропейски страни, с които тръгнахме от едно равнище към пазарната икономика. Отговорът може да се крие в теорията за глобализма и ултраглобализма на известния руски философ и социолог Андрей Фурсов, който беше наш гост в началото на март. „Разликата между глобалистите и ултраглобалистите е следната: глобалистите са хора от края на 20-ти век, те приемат, че е необходимо да има наднационални структури, но държавата остава, остава една средна класа, може би по-малобройна. Остава и съотношението на силите между финансовия и промишления капитал, каквото беше през 90-те години – тогава финансовият капитал рязко засили своите позиции, но не унищожи промишления капитал. Ултраглобалистите смятат, че не е необходимо да има държава, не е необходима средна класа, смятат, че е нужен друг, посткапиталистически строй. И тук е кардиналната разлика – този посткапиталистически строй, планиран от ултраглобалистите, предполага и промяна на биологичната същност на човека и биологична фиксация на социалното неравенство.“

                   Като най-известни фигури на ултраглобализма се смятат Клинтън, Обама, т.е. и Байдън, също Швааб, Сорос и др. Тази теория предполага държавите постепенно да изчезнат и управлението на човечеството да се поеме от няколко гигантски компании. Вече Майкрософт, Гугъл, Байер, още няколко като тях, както и някои банки са обхванали света така, че настанят ли се в някоя държава, правителството ѝ не може да ги бутне. Ето ултраглобализъм в действие. Ако съдим по поредицата управленски катастрофи у нас през последния четвърт век, изглежда ултраглобалистите са избрали България като опитно зайче. Решили са да покажат как една държава може да бъде методично разрушена без хората да се усетят и противопоставят. Как може да бъде ликвидирана не с атомна бомба, не от чужда военна сила, а по мирен и законен път, със съдействието на собствените ѝ управници и закони. Всичко се случва последователно, като по учебник. Първо се унищожават службите, после селското стопанство, гърмят банките, смазват се армията, индустрията, енергетиката и цялата икономика. Което оцелее, преминава под чужд контрол. Разбиват се структурите на обществото, корумпира се администрацията, покваряват се младите, смазва се патриотизмът. Прегледайте значимите кризи, поражения, провали, предателства през последния четвърт век и ще видите как всички се вписват в схемата за унищожението на държавата ни. Едно по едно, тухла по тухла. Погромът над службите, банковите фалити, мораториумът на Луканов, приватизацията, ликвидирането на продоволствената сигурност, на блоковете в Козлодуй, нарязването на ракетите, погромът в образованието, забраните за Белене и Южен поток, дълговата бездна, лишаването ни от суверенитет… Примерите са стотици, всеки един е удар в сърцето на България. Нашите управници не са дотам интелигентни да измислят толкова ефикасни схеми за унищожаване на държавата. Това е сътворено от умни хора, които работят в централи с планове и многогодишни стратегии. Те са извън България, тук оперират чрез своите протежета. 

            Като по-значими оръдия на ултраглобализма у нас можем да посочим политическите лидери през последните 20-25 години. Сред тях виждаме Симеон, късния Борисов и най-вече Станишев, при когото бяха осъществени много от целите за разбиване на държавата. ППДБ работят в същата посока, само са по-арогантни и по-глупави от предшествениците си. 

            Теорията на Фурсов дава правдоподобно обяснение на промените в света след разпада на Съветския съюз. Виждаме как ултраглобалисти от различни политически течения се оказват в един фронт. Разликите между леви и десни се размиват. Патриотизмът става все по-нежелан. Вече няма борба на идеологии, има стълкновение на интереси. Ето, различията между Тръмп и Путин - и двамата привърженици на силната национална държава - са много по-малко от тези между Тръмп и Байдън. Или при това разграничение в световен план от едната страна можем да видим Тръмп, Путин и Си Цзинпин, а от другата - Байдън, демократите и управляващото ЕС трио начело с Урсула ФДЛ. Кой ще надделее - зависи кога ще завърши войната в Украйна и особено кой ще спечели през ноември изборите в САЩ. 

( Из предаването “ Не се страхувай” с Васил Василев, излъчено на 22 април 2024 г. по Евроком )

1 Коментара

BLIMAN

преди 1 седмица

В най общ план, "Голмият заговор" на глабалистите е унищожение на славянската раса, концентрирана в сърцето на Европа. Най лесния начин е: ..брат убива брата! Русия срещу кръвните си събратя, украинци. За това работи и Посолството и неговия висш представител-чифутин. Помагат им предателите от ПП-ДБ..! Не гласувайте за политици и партии зависими от тях.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.