УТЕРОФОБИЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/uterofobiya/141286 SvobodnoSlovo.eu
УТЕРОФОБИЯ

* от uterus - (матка, утроба, матрица) страх от утробата

Все още помним времената, когато в България  се правеше наука. Днес се прави наукоподобен социален инженеринг - и то не само в хуманитарните специалности. За целта се ползват новите учения и терминологии от Запада. Което е меко казано унизително. Колкото унизителни бяха и Мичуринските експерименти - за тези, които помнят.

Предлагаме ви нов термин, който би обяснил проблема на днешните учени, социолози, журналисти и политици. В поведението им има достатъчно данни, че им убягва базовото знание за света, изгубено в опит да се обясняват човекоунищожителни идеи, опаковани в целофана на “права за различните”. Всичко това, което се опитва да обоснове и наложи неестествения карнавал в душите ни не е просто подражание, а сериозна диагноза, наложен социален страх и опит за примитивна модерност.

Утерофобията не е просто страх от женското начало и утробата, а отказ (пълен или частичен) от всичко свързано с нормалното човешко възпроизводство, растеж, възпитание и цикличност. Утерофобията дефинира откази от естественото начало в няколко научни специалности и предмети - биологията, социологията, сексологията и дори педагогиката. Желанието да не продължиш рода си, дълбоко неестествено и клинично, е само добро начало в практикуваната и поощрявана от Запада утерофобия. 
На това лежат всичките ни “модерни” философски сблъсъци.

Прави впечатление, че западната философска школа успя да създаде сложни и многобройни изкуствени постулати в новата си джендър идеология, но заедно с това създаде  и остракираща терминология за хората, несъгласни с нея. Примерно понятие е “хомофоб” - едно от многото понятия имитирани под индиго, но неиздържани в научно отношение - а ги има вече дори като правна норма. Срещу тези наукоподобни и идеологически термини няма нито едно антагонистично на тях понятие - заради репресията, че само едната страна в този спор е уплашена и развива фобия. Другата как ли живее?

Срещу опосредствената терминология на джендър идеологията рано или късно ще се появи опозитна такава. И тя с нищо няма да е по-неиздържана от либералната идоеология. Освен в едно - на този етап няма да бъде тиражирана официално, за такава реакция няма да има финансиране, конгреси, политическа подкрепа. Но ще е доста по-близо до истината и нормалното обществено развитие.

Утерофобията е отказ за продължение на цивилизацията по естествен път, отказ от женското начало, експлоатирано в друга посока. Тя се опитва да сложи край на биологичността на обществените групи и да тълкува процесите на базисните нива. Производните й идеологии са обречени, поради това, че несъзнавайки биологията като база за статистическото развитие на обществата те ще бъдат изместени от обикновените религии, особено по-агресивните такива като ислямската. Тези процеси са в разцвет на Запад - все повече допуснатия до сърцето на Европа ислям се съпротивлява на всякакво обществено инженерство, създадено от неосъзнатата утерофобия.

Основни жертви на утерофобията са вече жените, въпреки че феминизмът също е част от условната утерофобия. Превръщането на жената в потребител, а не създател - това е болестта на модерния свят, заради която болест самият модерен свят е пред частичен разпад. Косвени жертви са белите мъже, създателите на цивилизация. Те бяха и все още са част от идеологията и арсенала на продължение на вида и нарастване на населението. Но утерофобията ги заплашва - не просто с физическо унищожение, а с унищожението и извратяването на постиженията на старата цивилизация, която почиташе утробата и съзиданието.

Иронията на тази кратка статия е, че съвременната технология и тираж на идеи няма да я допуснат до публиката. Утерофобията наложи свои мерки и теглилки за допускането на различни мнения - и тя направи това през забрана на всички други термини, освен нейните. Историята и науката във времето ще преценят несъстоятелността на утерофобията като цивилизационно отклонение. Дотогава анти-джендър терминологията ще бъде апокриф, а утерофобията - скрита и неизяснена. Но тя е причината за всичките ни беди - причина съвсем медицинска и психологическа. Просто тя се наложи перфидно през новата религия на “права на човека” и дълго още ще предизвиква сблъсъци.
Но едно такова явление няма как да ни попречи да мислим.

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

6 Коментара

****

1 month before

За 2023 година - 57 000 раждания и 10 000 аборта по желание. Жените не знаят за какво са им матките.

Коментирай

даже негрите го пеят

1 month before

This is a man's world, this is a man's world But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl You see, man made the cars to take us over the road Man made the train to carry the heavy load Man made electric light to take us out of the dark Man made the boat for the water, like Noah made the ark This is a man's, man's, man's world But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys Man made them happy, 'cause man made them toys And after man make everything, everything he can You know that man makes money, to buy from other man This is a man's world But it wouldn't be nothing, nothing, not one little thing, without a woman or a girl He's lost in the wilderness He's lost in bitterness, he's lost lost

Коментирай

Милчо

1 month before

Иска ми се под друг ъгъл- публична тайна е,че примитивните народи са по....игриви(особено обрязаните),не се смейте,а четете У.Еко.На него може да се вярва.В модерните общества,семейното планиране е по-сериозно и тези семейства имат други приоритети.

Коментирай

Emigrant

1 month before

Историята на човечеството е като едно махало на часовник с кукувичка. Сега е на страната на обратняците, защото има кой да ги храни. Но няма нищо вечно. Освен това от физиката знаем, че на всяко действие има противодействие. В обществото се натрупва гняв, който някога ще избие, и махалото ще отиде в другата крайност. А кукувичката ще се обажда от време на време.

Коментирай

Emigrant

1 month before

Историята на човечеството е като едно махало на часовник с кукувичка. Сега е на страната на обратняците, защото има кой да ги храни. Но няма нищо вечно. Освен това от физиката знаем, че на всяко действие има противодействие. В обществото се натрупва гняв, който някога ще избие, и махалото ще отиде в другата крайност. А кукувичката ще се обажда от време на време.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.