В Саксония и Тюрингия спечелиха две партии-дясна и лява,които са против подкрепата на Украина

https://svobodnoslovo.eu/komentar/v-saksoniya-i-tyuringiya-specheliha-dve-partii-dyasna-i-lyavakoito-sa-protiv-podkrepata-na-ukraina/141736 SvobodnoSlovo.eu
В Саксония и Тюрингия спечелиха две партии-дясна и лява,които са против подкрепата на Украина

В Саксония и Тюрингия спечелиха две партии-дясна и лява,които са против подкрепата на Украина,остро критикуват доставките на германско оръжие за Киев и западните санкции срещу Русия.

По предварителни данни AfD печели убедителна победа в Тюрингия, получавайки 32 от 88-те места в регионалния парламент.AfD спечели 30,6 процента от гласовете в Саксония,след Християндемократическия съюз (CDU), а трети с 11,8 процента от гласовете е Съюзът на Сара Вагенкнехт,който е с 14,5% в Тюрингия.

Резултатите от изборите показват, че 34 години след обединението на Германия мнозинството жители на двете провинции от бившата ГДР,са дълбоко разочаровани от политиките на урсулките и Германия и недоволни от правителството.

 

„Алтернатива за Германия“ и „Възраждане“ са членове на група в ЕП.Според „Шпигел“ в основата на новата група в Европейския парламент е „Софийската декларация“.

 „Алтернатива за Германия“,направи нова група в Европейския парламент. Част от „Суверенистите“ е румънска партия „SOS Румъния“ , испанската партия „Партито свърши“,Гръцката консервативна парти НИКИ („Победа“), полската партия Конфедерация „Свобода и независимост“, словашката партия „Движение Република“ и унгарската Движение „Наша родина“ са част от групата, допълва „Шпигел“.

Йордан Халачев

2 Коментара

грамотен

1 month before

Но има малък нюанс - и двете нямат думата. И ХДС ще си управляват все така...

Коментирай

darkaveng

1 month before

А VW планират скорошно затваряне на всичките си заводи в германия (малката буква не е грешка)! И то след повече от 87 г. работа; и символ на същата тази германия! Па нека хдс да си управляват! Ако има како, де!😭

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.