Васил Терзиев и Борис Бонев започнаха предизборната кампания за местния вот през юни, вместо през септември. Това е незаконно

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vasil-terziev-i-boris-bonev-zapochnaha-predizbornata-kampaniya-za-mestniya-vot-prez-yuni-vmesto-prez-septemvri-tova-e-nezakonno/113310 SvobodnoSlovo.eu
Васил Терзиев и Борис Бонев започнаха предизборната кампания за местния вот през юни, вместо през септември. Това е незаконно

Васил Терзиев и Борис Бонев започнаха предизборната кампания за местния вот през юни, вместо през септември. Това е незаконно.

Най-напред тръгнаха да излъчват апели за събиране на дарения към “Продължаваме промяната” с образа на номинирания за кандидат-кмет Васил Терзиев. Аз и неколцина други журналисти написахме, че това е нарушение на Изборния кодекс и след това спряха излъчването на банерите.

Сега най-откровено правят събрания и срещи, за да представят двойката Терзиев-Бонев.

Те може и да се оженят за целта на кампанията, тъкмо ще са в тон със световния либерален прогрес. Чудя се как още не му е дошло наум на Найо Тицин, Шута на Клоуна.

Николай Караколев се опитва да задава въпроси на Васил Терзиев, обсадѐн от гневни тетки-по-жилетки, дошли да пипнат с ръка истински успял човек от класическата българска схема: партизани-КДСари-капиталисти-милионери.

Васил Терзиев се опитва да отговаря на упорития репортер, обаче нищо не знае: нито кой дава акредитации за неговото представяне, нито дали 60 000 лева за наем на зала в мол са много или малко; нито кой е решил той да измести Борис Бонев, който уж щеше да бъде номиниран за кмет от ППДБ .. Обаче, знае, че е десен за богатите и ляв за бедните. Ясна концепция, тури му пепел. Възпитаникът на Американския университет в Благоевград никога ли не е чувал, че дясната политика предполага икономическа свобода и стимули за бизнеса, разумни данъци, за да има пари за социална закрила на бедните?! Десен не значи хищник, нито грабител, нито безсърдечен чорбаджия.

Момент. Забавно е, нали?! Бащата на малкия Васко е бил шпионин във Вашингтон, доносничил е за лошите американци, но порасналият Васил е отишъл да се изучи в Американския университет. Защо пък не?! Не може всички честни десни и американофили да са се изучили в Московския държавен университет, я. Нито пък в руски спец-институти като Иван Костов и любимката на умно-красивите Мая Манолова.

Васил Терзиев заклеймява “салатения патриотизъм”. Не знам какво значи това. Дали онези, които вдигат лозунги, докато се разгорещяват у дома на салатка и ракийка; дали пък онези, които искат шопската салата да послужи за реклама на България в чужбина. Защото това с шопската салата си е баш патриотизъм, напук на гърците, които ни я откраднаха, наричайки я хориатики. А знаете ли, че мощната и успешна рекламна стратегия на Южна Корея започна с кимчи (люто кисело зеле), продължи с к-поп, триумфира с к-драма по Нетфликс и с явлението BTS.

Васил Терзиев ми прилича на инфантилен тийнейджър, ама той и Кики ми изглеждаше така. Че щом единият можа̀ да стане премиер, защо другият да не може да стане кмет?!

Запитан за рода си - с най-голямата концентрация на ДС в една фамилия - Васил Терзиев отговаря с дежурното: важното е да сменим говоренето. А защо да го сменяме?! За мнозина софиянци това е отворена рана: измъчваните и убитите след Девети септември; ограбените и преследваните до Десети ноември … не са банални сериали, а родови травми.

Аааа, вече и милиардер ме изкараха някои медии, смее се пресилено Васил Терзиев. Защо не излезе на пресконференция и да покаже документи за първата фирма - как е била създадена, с какви пари и само една стаичка ли са получили или начален капитал, клиенти, връзки от бащите си, тези изключително умни млади съдружници?

Антони Тренчев, и той се репчеше, че сам си е изградил кариерата и натрупал богатството … пък после разкрихме КДС-миналото на баща му и опасните връзки на майка му. Той се закани Нексо да съди българската прокуратура за … един милиард, но бързо-бързо се изпокри и замлъкна.

Палачи и жертви в единен строй за просперитета на София, най-добрата европейска столица … изправѝ се - три пъти ура!

Богатите да станат още по-богати, а бедните още по-бедни.

П.П. Btw: за сведение на наточилите се за брюкселските фондове: повечето пари на ЕС отиват за Украйна, а феноменът Бойко Борисов - от софийски кмет до 3-мандата премиер, е неповторим.

Соня Колтуклиева

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.