Вие, глупави хора

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vie-glupavi-hora/130456 SvobodnoSlovo.eu
Вие, глупави хора

Вие, глупави хора
Приемете го с мъжество! Вие сте глупави хора и не можете да мислите. Разсъжденията ви са провал. Те съсипват вашия живот и живота на вашите деца, но най-лошото е, че съсипват тази структура, която по инерция продължавате да наричате държава. 
Но не се безпокойте. Ние ще ви кажем какво, къде и как да мислите. Каква е гледната ви точка. Нашата безплатно представена гледна точка е сертифицирана, двойно проверена и петорно пречистена от независими организации, които взимат луди пари, за да дават мнение за това кое е правилно и кое – не. Всяка гледна точка, различна от нашата сертифицираната гледна точка, не е гледна точка, а пропаганда. 


Телевизиите, разбира се, също са сертифицирани да поемат само правилните мнения на сертифицираните и петорно дестилирани експерти. Затова не си губете времето в разсъждения, а гледайте телевизия. Гледането на телевизия се стимулира с реклами на продукти, необходими за правилното ви съществуване. Алилуя!
Отклоните ли се от правата линия ще бъдете отлъчени от демократичното общество. Ако продължавате да бъдете вироглави ще се намеси и демократичната инквизиция и ще ви намести.
Нека се върнем на вашата глупост. Вие сте глупави и незащитени. Затова ние ви защитаваме. Защитаваме интересите ви. Слагаме ръка на парите ви, но това пак е във ваш интерес. Налагаме мнението си по всички важни теми, но дори и да не ви харесва имайте предвид, че това е напълно законно, одобрено и гласувано с мнозинство от най-висшите органи. 

Вижте се! Само за половин година вие започнахте да повтаряте безсмислени словосъчетания като некоалиция. Некоалиционна коалиция може и да е оксиморон, но това е защото вие сте глупави и не можете да вникнете в дълбочина. Примери ли искате?
Освен това да не забравяме, че вие убивате планетата си и сте виновни за това. Решението на този проблем е да станете по-бедни. По-бедни и по-възторжени. Бедността приемете като възмездие за това, че корпорациите печелят повече. Може и да не намирате логика в горното изречение, но то е вярно, защото ние така ви казваме а вие нямате достатъчно ум, за да го проумеете. Възторжеността я приемете безплатно. 

Вие и от правителство нямате нужда, защото изконно глупавите ви избори неминуемо ще водят до глупави правителства. Затова оставете и тази задача с избора на нас. Не се подигравайте на системата ала-бала. Отново за ваше добро.
Вие сте отвратени плащачи на завишени сметки и гласувачи за обричащи ви партии. Никакви разходки за гъби няма да ви спасят от отвращението, освен ако гъбите не са отровни или атомни. Но, като гледам, какви са ни външнополитическите вектори и те са на път. 
 Добре, и аз съм глупав човек, но със склонност към обобщаване.

За "Факти" Емил Йотовски

3 Коментара

Ежо

преди 4 седмици

Дааа,глупаци! Това сме ние.

Коментирай

Антарес

преди 4 седмици

Великолепен изказ! Поздравления за автора! Нищо повече или по-малко по темата не може да се каже! Брилянтно, браво!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.