Военни дитирамби

https://svobodnoslovo.eu/komentar/voenni-ditirambi/53711 SvobodnoSlovo.eu
Военни дитирамби

България подкрепя изпращането на 1 млн. снаряда калибър 155 на фронта в Украйна, а служебната власт нямала нищо против.
Дитирамбите в тази посока са направо откачени. Първо, ние не разполагаме с такъв калибър снаряди, но подкрепяме европейската помощ.

Второ, като подкрепяме, това означава ли, че ще започнем да ги произвеждаме и как може да стане това. ЕС е размахала 1 млрд. евро джакпот за тази цел.

Трето, шепа страни не били съгласни да подпишат общото споразумение, но като цяло, а само с някои пасажи в него, съобщават медиите, без да изброяват кои държави от ЕС са в шепата.

Четвърто, ЕС за пореден път се готви да вземе решение по толкова важен въпрос, без да се съобразява с несъгласните. Същото се случи и с ратификацията на Истанбулската конвенция, срещу която България, Унгария и други страни имат сериозни обструкции. Но кой в Брюксел е готов да се съобрази в днешните турбулентни времена с различното мнение.
С изпращането на 1 млн. снаряда калибър 155 ще е същото фашизоидно решение - хубаво е, че има против, но те не се броят.

Затова пък труповете, които тези снаряди ще "произведат", ще са бройно числително име. Трупове на млади момчета и мъже, синове на почернени семейства в Русия. Наши братя. И имената им ще висят на съвестта на всички, които са подписали това споразумение на ЕС урбулешката, като селски кметове.

Не може служебният министър на войната Димитър Стоянов на 15 март да успокоява обществеността с лъжи, че няма да изпращаме снаряди в Украйна, а днес вече да лети към Брюксел, за да подпише именно такова споразумение. Че утре този министър и служебният кабинет на Радев с лека ръка ще пратят и наши момчета на фронта. Пак ли ще има мъртво мълчание като днес?
Мълчанието на българските агнета.

Двойната игра, в която ни завъртяха родните "евроатлантически" политически сили, ще я плати целия народ и затова е крайно време българите да се надигнат срещу милитаризацията и ескалацията на войната в Украйна.

автор:Нора Стоичкова

duma.bg

4 Коментара

moitoi

преди 2 месеца

След време ЦИОН-истът Зе /чува се като НАЦИСТ/ ще каже...Имаме оръжия но НЯМА ХОРА за Тях...!?!?!? Изпратете НИ!!!

Коментирай

давос

преди 2 месеца

до черв.шап. Голяяяма смрад си !!!!!

Коментирай

давос

преди 2 месеца

до черв.шап. Голяяяма смрад си !!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.