Войната, която Киев предизвика, постигна основната си цел - Украйна бе пожертвана, за да може да бъде притисната Русия, а политическите и и най-вече икономически връзки с Европа да бъдат прекъснати

https://svobodnoslovo.eu/komentar/voynata-koyato-kiev-predizvika-postigna-osnovnata-si-cel-ukrayna-be-pozhertvana-za-da-mozhe-da-bade-pritisnata-rusiya-a-politicheskite-i-i-nay-veche-ikonomicheski-vrazki-s-evropa-da-badat-p/121525 SvobodnoSlovo.eu
Войната, която Киев предизвика, постигна основната си цел - Украйна бе пожертвана, за да може да бъде притисната Русия, а политическите и и най-вече икономически връзки с Европа да бъдат прекъснати

Днес се навършват точно десет години от началото на "майдана на незалежността" в Киев!
Естествено, въпросният преврат бе организиран, финансиран и респективно реализиран от външни за младата държава Украйна сили, а именно САЩ, които в последствие въвлякоха и цяла Европа в тази авантюра. И когато казваме Америка, трябва да го правим с уговорката, че това далеч не е американският народ, а една дълбока държава, която е обвила в пипалата си тази някога велика страна.

Зад пропагандните наративи, които тогава бяха тиражирани, сред които неизменните клишета за демокрация и евроатлантическа ориентация, прозираше само и единствено яростната русофобия на набързо инсталираните тогава нови "управници" на бившата съюзна Република. 
След като въпросния "майдан" успя и чрез него бяха овластени откровенни нацисти и ксенофоби, започнаха репресии и гонения спрямо рускоезичното население на страната - целенасочени и добре планирани. В това число, на дискриминация бяха подложени и етническите българи, които в по-голямата си част не подкрепяха хунтата, която взе властта и от ден първи започна подготовката за война с Русия. Явно това е била и основната цел на майдана, което днес е повече от очевидно през призмата на тези десет години и всичко, което се случи от тогава. 

Войната, която Киев предизвика, постигна основната си цел - Украйна бе пожертвана, за да може да бъде притисната Русия, а политическите и и най-вече икономически връзки с Европа да бъдат прекъснати. Това неминуемо доведе до икономическа стагнация в ЕС и в бъдеще в голяма степен ще изправи Старият континент пред предизвикателството да преформатира икономиката си по начин желан от задокеанските финансово-олигархични елити. Поне това е краткосрочната перспектива и цели.
След като начело на Украйна застана един актьор, какъвто и в момента е Зеленски, въпреки че незнайно защо го наричат "бивш", конфликта премина във фаза открита война срещу проруските региони и Русия бе принудена да се намеси. Това разбира се бе използвано от пропагандния арсенал на Вашингтон и европейските му васали и руската страна бе обявена за "агресор". На тази база бяха наложени всевъзможни икономически санкции, които окончателно въвлякоха и Европа в конфликта. Разпали се яростна антируска кампания във всяка една сфера на живота - спорт, наука, изкуство.... навсякъде и във всичко!

Резултатът от това безумие, към днешна дата, е повече от печален. Украйна загуби почти половината си население и около 20% от територията си с тенденция да загуби още няколко области. Русия очевидно печели войната, въпреки мащабната военна помощ, която бе оказана от НАТО на Украйна, а великият клоун Зеленски е обречен да потъне в забвение. Клиентелата, която се крие зад сенилния американски президент Байдън, спечели едни големи пари, а Европа изпадна в рецесия. Големият победител е Путин и той ще диктува условията, при които ще бъдат прекратени бойните действия. Колкото повече се проточва и разтегля във времето агонията на великата и "непобедима" украинска армия, толкова по-жалък ще започва да изглежда т.нар. "колективен запад", който е основен двигател на тази война, в очите на останалия свят и най-вече в тези на собствените си народи. 

Десетгодишната "сага" с Украйна, освен до икономическа рецесия, доведе и по-голяма част от европейските политически елити до морален и електорален банкрут. Тепърва предстоият големи промени, които винаги са съпътствали края на всеки един военен конфликт още от времето на Рим. Победителите винаги са определяли с кого и как ще градят следвоенните си отношения и по какъв начин ще се разпределят дивидентите. Съвсем скоро ролите ще се обърнат и киевският режим ще бъде обявен за престъпен, какъвто той е, а всичките му яростни помагачи ще се превърнат в безполезен "политически боклук" и ще отидат на бунището на историята. Няма причина това да не се случи и у нас! Ако войната в Украйна приключи, каква би била ползата от хора като Денков и Тагарев? Този тип лакеи имат определен срок на годност и той е обвързан с дадена геополитическа конюнктура и когато тя се промени те стават безполезни, даже направо вредни, защото няма как да бъдат изразители на промени, при положение, че до вчера са обслужвали нещо, което е рухнало.

Страхил Ангелов

1 Коментара

"Големият победител е Путин и той ще ..."

преди 1 седмица

Големият победител е чичо Сам, а ренегатът Путин (партиец в КПСС от 1975 г.) му помогна да се сбият с огромни жертви великоруси и малоруси, нещо за което дори Хитлер не смеел да мечтае ... Путин е един от най-слабите ръководители на Русия и въпреки постоянната официална пропаганда, вече над 70% от руснаците се отнасят положително към СТАЛИН.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.