Всички сме виновни - запомнете това. Няма невинни

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vsichki-sme-vinovni-zapomnete-tova-nyama-nevinni/110374 SvobodnoSlovo.eu
Всички сме виновни - запомнете това. Няма невинни

Анал-лизатори много, изводи всекакви, но истината е една: два политико-мафиотски клана здравата се хванаха за гушите. И не ги срам поне за пред хората. Стана ясно, че независима съдебна власт в БГ няма и никога не е имало. Че мутри и ченгета ни управляват си го знаехме отдавна. Правосъдието се крепи на едно-едиствено нещо: личната почтеност на групички магистрати, каквато Слава Богу има в почти всеки съд.

Разпадът на институции е тотален. Деморализацията на нацията - повсеместна. България е в най-тежката си криза от Освобождението от 1878 г. до ден-днешен. Дори националните катастрофи след Балканските и Първата световна война са нищо в сравнение със случващото се днес. Тогава сме загубили 200 хиляди убити и сме плащали репарации на победителите. Пари се изкарват, деца се раждат. Но държава, която е загубила морала, честта и достойнството си, а институциите й се крепят единствено на порива за корупция и кражби на работещите в тях няма бъдеще. Тя вече е мъртва.

Прогнозирам, че в рамките на едно-две десетилетия България ще престане да съществува като независима държава, въпреки членството си в ЕС и НАТО. Спешно трябва да потърсим помощ от съюзните ни държави - полиция, армия, съд, администрация - цялостно външно управление. Ние не можем да се справим сами и е крайно време да си го признаем. Незабавно трябва да поискаме статут на протекторат на ЕС, който да наложи външно управление за срок от поне 20 години. Парламентът да бъде разпуснат. Да бъдат отменени всички вътрешни закони. Директно да се прилага правото на ЕС. Вместо конституция да се прилага директно Договорът за функциониране на ЕС. Еврокомисарите да получат право директно да управляват своите ресори на наша територия. Ако трябва НАТО да разположи военни части за опазване на реда и сигурността. Българската армия и полиция незабавно да се разформироват. Под егидата на ЕК да се създадат временни съдилища и администрации, които да изпълняват функции по време на действие на протектората. Звучи ви като неофантазия по Оруелски, нали?

Ще си кажете - този е изгубил акъла си. Не, всички явно сме си изгублили акъла, след като позволихме да се стигне до днешното падение - гангстерски кланове публично да воюват за надмощие в съдебната власт, да си правят един на друг арести и атентати и всичко това без грам срам пред хората и медиите. Дори си нямаме един Пиночен, който да ги събере на стадиона и да ги разстреля всичките. Всички сме виновни - запомнете това. Няма невинни.

Емил Василев

9 Коментара

Лора Дан

преди 11 месеца

Извинете, Василев, но идеята Ви е идиотска, без никакво извинение. Защо направо на станем отвъдокеански щат на САЩ? Така законът за Черноморския регион на щатите ще придобие съвсем логично обяснение. М-да, ей така, без никаква съпротива чужди войски да ни окупират, нали? Очаквах все още останало зрънце разум у жълтопаветните майкопродавци, но Вие надминахте и Еверест по височина на мисълта. Написаното от Вас трябва да се напечата с огромни букви, да се постави в рамка, да се подпише от Вас и след това да послужи като веществено доказателство в повдигнатото обвинение за държавна измяна, което лично ще се постарая да повдигна срещу Вас.

Коментирай

Илия

преди 11 месеца

Поредния джендър либерал............

Коментирай

Милена Върбанова

преди 11 месеца

Не познавам този субект, но за по-долен предател ЕС, САЩ и дд не могат и да мечтаят. Пълно мисловно и морално падение. Хленч на джендър. Ще се събуди в операционната, след като са му сменили пола. Не е мъж, нито българин. Амеба.

Коментирай

Джори

преди 11 месеца

Не може всякакъв матриял(Боков) да ми обяснява,че всички сме виновни. Демек няма виновни.Навсякъде по света и по всички времена,това което сътвориха банкянския толуп,Гешев и останалите герберастки изроди се наказва с побиване на кол в центъра на града.Докато това не стане няма да бъдем държава.

Коментирай

Джори

преди 11 месеца

Не може всякакъв матриял(Боков) да ми обяснява,че всички сме виновни. Демек няма виновни.Навсякъде по света и по всички времена,това което сътвориха банкянския толуп,Гешев и останалите герберастки изроди се наказва с побиване на кол в центъра на града.Докато това не стане няма да бъдем държава.

Коментирай

Джулия С.

преди 11 месеца

Първата част на този материал ми хареса много, но за съжаление малоумната идея на автора да ставаме протекторат на ЕС анулира правилните му изводи в нея!!! Какво е ЕС? Там няма ли корупция и те милите не знаят ли какво се натвори в страната ни??? Кой създаде чудовището ГЕРБ, бе господине? Не са ли те рожба на германско НПО с главатар Ханс Зайдел? Свястна и почтена ли е Урсула фон дер Лайен и цялата брюкселска паплач? Да ни управляват еврокомисари предлагаш - като Мария Габриел ? Пийте си хапчетата преди да пишете, бе хора. Инак се излагате страшно много. Едно 70% авторите тук са някакви кукувици. Жалко за прекрасната идея за медия на свободното слово. Такива като този я опорочават.

Коментирай

Майки

преди 11 месеца

Цитат: "... Директно да се прилага правото на ЕС. Вместо конституция да се прилага директно Договорът за функциониране на ЕС ..." Г-н Василев, тука има нещо сбъркано във Вашето мислене! ... Защо да не изпълняваме й съветите на СЗО, а?! .... Буквално сте написали една камара глупости! (За първи път коментирам в този сайт, който чета отдавна!) P. S. Г-жа Върбанова, страхотни публикации имате! Благодаря Ви!

Коментирай

Yoyo

преди 11 месеца

" Ще си кажете - този е изгубил акъла си." - И ще сме прави !

Коментирай

Милена Върбанова

преди 11 месеца

Благодаря на Майки и на всички коментирали. Не допусках, че някой може да напише такъв позорен текст.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.