ВСЯ ВЛАСТЬ УЧИТЕЛЯМ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vsya-vlast-uchitelyam/122661 SvobodnoSlovo.eu
ВСЯ ВЛАСТЬ УЧИТЕЛЯМ

Новината за европейското изследване PISA 2022, (в което нашите ученици са на последно място) в централните новини на БТВ се появи накрая, в 19 часа и 20 минути.
Защо не беше първа новина? Защото има заговор срещу децата ни.

В новината се казаха куп глупости, една от които беше, че Цикълът на Кребс трябва да бъде обяснен по-интересно на учениците.
Защо се говорят глупости?
Защото заговорът срещу децата ни е организиран от самите нас.

Образованието ни е под игото на политиците. Подчинено е на чужди идеи, заради един вълк в кошарата. Вълк, за който никой не говори. Това са неправителствените организации, които са платени отвън и се бият за влияние и чужди пари. И не, това не е слон в стаята. Това е вълк в кошарата.

Образованието ни е под робството на либерализма. Никаква власт за учителя, угода за ученика, създаване на лесно. Към това се прибавиха ужасните идеи на локдауна и кошмара на дистанционното обучение.

В резултат - нивото е плачевно. Кошмарно. Уникално кошмарно, ако трябва да употребим една от малкото думи, с които децата ни си говорят. Уникално зле. Топ скапано.

За сметка на това имаме премиер академик. Парадокс на лъжата, че децата учат. И разбира се, в новините казаха, че децата трябвало да четат повече вкъщи.

Това трябва да спре. И това състояние има само една спирачка. Това е учителят с власт. Няма учител лош човек. Но днешната система унизява учителя откъм:
а) парите
б) родителите
в) самият ученик

Нашето общество, прогорено от либерални гадости, не иска да признае, че образованието е принуда. За някого дори е жестокост, срещал съм такива хора. Днес неучещият и учещият ученик имат еднакви права и никакви задължения. Никакви. 

Всичко това се крепи на повдигането на рамената ни. И на репликата, че такива са времената.

Какво им е на времената? Турски ли са? И в най-мрачни епохи българите са съумявали да изучат повечето си деца. Сега какво ни е?
Сега просто няма воля. Робство е. Робство на розовия еднорог и ученето по желание.
Учителите знаят какво да правят. Но нямат властта. И повярвайте ми, властта на учителите не беше отнета от лошите родители. А от липсата на система, която да сваля неучещите към производството, а учещите към още учене.

Върнете властта на учителите. Без никаква носталгия ще ви го напиша на руски. Защото и в най-тегавите години на комунизма образованието възпитаваше и създаваше. Сега образованието прави само едно успешно нещо - разрешава на децата да не учат. Официално е.
Върнете властта на учителите!

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

9 Коментара

Червената шапчица

преди 4 месеца

Цикълът на Кребс се изучава във втори курс по биохимия във ВИФ. Има две фази - аеробна и анаеробна.

Коментирай

Injun Joe

преди 4 месеца

Директорът на училището, в което учех в малките класове обикаляше лично по коридорите и когото хванеше в издънка такъв задвратник му отгърмяваше, че на потърпевшия вратът му беше морав цяла седмица. И никой не смееше да мъцне думица!

Коментирай

Посетител

преди 4 месеца

Re: Injun Joe: Да, ама си учил във времето на "гадния" соц - както и аз, между другото... Бедата дойде, когато в началото на 90-те, от Просветата решиха, че училището повече няма да възпитава а само ще преподава... Възпитанието било задължение на семейството. Само дето се пропуска че от средата на 90-те нататък, масово родителите бяха принудени да търсят препитание зад граница, при което грижата за децата падаше върху бабите и дядовците. Грижи, които много често се изразяваха в това, внуците да бъдат нахранени и облечени, а ученето оставаше на заден план... Отделно, въвеждането на т.нар. Болонска система, която допълнително съсипа образованието ни...

Коментирай

Истината

преди 4 месеца

На мафията с партизанското име "демокрация", учени хора не и са необходими, правят повече проблеми от простака!?!

Коментирай

Резултатите на PISA

преди 4 месеца

Започват да се влошават от 2015 г., когато бяха въведени новите учебни програми - материал от гимназията беше смъкнат в прогимназията, а от университета - в гимназията. Времето в училище се увеличи - децата прекарват по 8 учебни часа там. Какво време остава за отмора, учене и четене?! Но още бой трябва, а?!

Коментирай

Това е доста първосигнално

преди 4 месеца

Учителят да не от друга галактика. Какъв ще е като учител зависи от това какъв човек е. Да дадеш безкрайна власт на откачалници, с каквито се напълни държавата, е решение, така ли?! Ами да си спомним за Петя Дубарова, мир на праха ѝ! И да помислим пак!

Коментирай

И как...

преди 4 месеца

...пък ни е толкова важно какви точки ще изкараме на PISA, ама никой не го е еня за децата?! Какво по-точно искаме от тях?! Какъв свят им предлагаме, каква държава?! Ние какви хора сме?! Ама нали децата трябва да цъкат тестчета като машини, та да се пъчим пред света, а и министърът да вземе коледен бонус.

Коментирай

Мина

преди 4 месеца

Точно! Образованието е унищожено! Намираме се в състояние на свободия(анархията щеше да е по- добър вариант). На ни демонокрация! Ще си я преглъщаме- с ракия и салатка. Жалко за децата.

Коментирай

Нека НПО-тата да ги мачкат !

преди 4 месеца

Нека НПО-тата да ги тъпчат ! Замаяни от евро-атлантически шамари си зарязахме и децата! Оставили сме им ги курбан! Жалко за децата.................

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.