Ясно е, че в България нищо не става без Галя от посолството да го одобри

https://svobodnoslovo.eu/komentar/yasno-e-che-v-balgariya-nishto-ne-stava-bez-galya-ot-posolstvoto-da-go-odobri/129949 SvobodnoSlovo.eu
Ясно е, че в България нищо не става без Галя от посолството да го одобри

Моя прочит на това, какво се случва с правителството.

Не бях гледал новини от доста време. Вчера обаче попрочетох какви ги вършат с преговорите и вечерта пихме една фанта ечемик с Ivan Zangochev та се разприказвахме.

Ясно е, че в България нищо не става без Галя от посолството да го одобри. Още когато правиха кабинета на Плъха и заговориха за ротация, стана ясно, че имат някакви поставени цели за които на Галя и трябва кабинет и като ги изпълнят вече не ги интересува дали ще има ротация.

В случая според мен целите бяха 2. Поне тези които засекох.

1. АЕЦ Козлодуй да закупи американско гориво, въпреки че не можем д аго ползваме, както и да внедри американски мощности. Вече имаме предприятие "АЕЦ Козлодуй - нови мощности". Няма дейност, но има пари и персонал

2. Помощ за Украйна и безпроблемно преминаване на товари, оръжия и хора за фронтовата линия. Също така предоставяне на техниката ни от резерва за нуждите на фронта.

Може да има и други геополитически цели, но тези двете се поизпълниха добре. Тоест ключовия доставчик в енергетиката ни вече е зависим от друг господар, а нулевия ни военен потенциал вече е отрицателен. 

Като гледма сводките, явно БМП-тата са основна бойна единица на фронта. За тези кото не знаят, целта им е да доставят пехотата максимално бързо и максимално защитена до дадена точка на фронта. Ясно е, че са лесна мишена, но поне хората вътре са по-защитени при придвижване. С автоматично оръжие примерно нищо не можеш да им направиш.

Но да се върнем на разговорът с моя приятел. Стигнахме до извода, че ПП-ДБ нещо се поизплашиха. Струва ми се че доста хленчат. Наясно са, че при избори ще загубят доста гласове и няма да са вече втора политическа сила, както и няма д амогат д абъдат фактор, на който Галя от посолството да плаща за "дребни услуги". В крайна сметка Галя си е подсигурила пръст в енергетиката, както и помощ за Украйна, вместо самата Галя да се бърка в джоба.

От друга страна, някакви проекто министри се жалват, че не ги били питали, пък са ги включили в кабинета. Аз като ги гледам, точно тия с аготови да си отрежат ръка или крак за да получат министерски пост, но сега видиш ли не ги били питали.

Нещо ги плаши. Нещо което те знаят, а ние не. Явно това лято нещо не много хубаво ще се случи.

И както си разсъждавахме с Ванката, това което е общоизвестно е увеличението на цената на тока. От Юни минаваме на свободен пазар, което значи от 50% до 100% по-високи цени на тока. Миналият път това се използва за да се свали правителството на Бойко. 

Разбира се винаги има възможност за дотации директно на хората, но надали имат капацитета и парите в бюджета да го направят това. Тогава дефицита ще цъфне и сбогом монетарен съюз

Друга вероятна причина, която да ги уплаши е задъбочаване на някоя от кризите. Дали икономическа, дали военна... Идея нямаме какви са плановете на Галя от посолството за бъдещето ни. Знам само, че Джеймс Камерън беше у нас по неясни причини, също така турския външен министър проведе срещи в турското посолство с политици и български бизнесмени. Пак не разбрахме какво са си говорили.

Но нашите знаят. И затова никой не се натиска за мандата. Ако го вземе, иска той да си управлява без коректив. Иначе закакво да се бори с проблеми и с "партньори", които явно не са чак такива патньори.

 Такаги виждам нещата, без да имам претенции, че всичко е точно така, кактосъм го писал. Едно съм сигурен обаче - никой не иска мандата на всяка цена

Васил Кендов

1 Коментара

Иванова

преди 1 месец

Каква е фантата та да прекръстиш Дейвид на Джеймс? :) За останалото няма какво да се коментира.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.