Явно международното право е право, само когато защитава интереса на САЩ и няколко западни държави

https://svobodnoslovo.eu/komentar/yavno-mezhdunarodnoto-pravo-e-pravo-samo-kogato-zashtitava-interesa-na-sasht-i-nyakolko-zapadni-darzhavi/4978 SvobodnoSlovo.eu
Явно международното право е право, само когато защитава интереса на САЩ и няколко западни държави

През 1877 година избухва Руско - турската война. Един от поводите за нея е Априлското въстание от 1876 г. в България, което е потушено по най-жестокия начин от турския поробител.

Странно защо, толкова бързо забравяме историята си, но е редно да припомня, че и по онова време Русия е нарушила така нареченото международно право на западния свят влизайки във война с Османската империя и освобождайки българския народ от петвековно робство!

Явно международното право е право, само когато защитава интереса на САЩ и няколко западни държави. Интересно какво право приложиха САЩ, когато нападнаха Ирак и Сърбия?

Интересно е и какво ще говорят нашите надупени политици на 3-ти март, който е след броени дни и чия памет на загинали войни ще почетат?

Димитър Байрактаров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.