За мен е съвсем очевидно организирането на преговори за мир в Украйна без Байдън и без управлението на ЕС

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-men-e-savsem-ochevidno-organiziraneto-na-pregovori-za-mir-v-ukrayna-bez-baydan-i-bez-upravlenieto-na-es/137679 SvobodnoSlovo.eu
За мен е съвсем очевидно организирането на преговори за мир в Украйна без Байдън и без управлението на ЕС

Реакциите по посещението на Орбан в Москва не спират. За мен е съвсем очевидно организирането на преговори за мир в Украйна без Байдън и без управлението на ЕС. Сили, които могат да организират такива действия през главата на Байдън и Урсула са тези, чиито изразител е Тръмп. Много важно още в началото на този анализ да кажа, че тези сили не са заобичали Русия, нито Путин, нито Китай, нито славяните. Тези сили просто се опитват да си изкарат колата от блатото, в което досегашното управление на Хегемона, на НАТО, вкараха западната кола. Картинката се прояснява, ще я обясня. Но преди това искам да кажа, видях нови порции мнения, че Русия няма ресурс да направи настъпление в Украйна и да превземе Харков, Одеса и Киев. Нямам вече думи за подобни "анализи", затова ще се огранича само с това - Путин не желае просто да превземе тези градове и цяла Украйна.

Той иска по друг начин да станат нещата, бавно и това е основната причина за всички неща в света, които се разкриха в последните 2 и половина години. Ако Путин реши, не просто настъпление ще има, но то ще превземе Украйна в отрицателен срок. На мен ми е смешно, че все още има хора, които не вярват в това и не разбират какво става. Сега за Орбан. Мисля, че утре, или скоро ще е срещата на НАТО във Вашингтон, където Орбан ще присъства. Ето го пълния кръг, който той направи. Резиденцията на Тръмп, Пекин, Киев, Москва, Вашингтон и резиденцията на Тръмп. Изтъквам 2 неща. Първото е условията по мирните преговори. По думите на Орбан това е бил проучвателен мандат, за мнението на Путин. Доколкото разбирам от жестовете и изказванията на Песков, защото Путин официално не е коментирал това посещение, Русия гледа със съжаление умственото изоставане на Запада в лицето на Тръмп и Орбан, които повтарят като папагали позиции, които бяха актуални преди 2 години.

Очевидно Западът не се вслушва или не може да разбере какво говори Путин и на него много му личи, че не харесва това. Разбирам го от темата как може да се спре огъня в Украйна, на което Путин е обяснил на Орбан, за пореден път, че това не може да стане. Значи Западът продължава да иска от Русия тя да отстъпи. Путин в Астана, ден преди срещата с Орбан, вече е знаел, че ще има такава визита, каза, че Русия няма да допусне военно оттегляне докато има и най-малка опасност от тайно или явно превъоръжаване, трениране, мобилизиране (той използва думата НАСИЛСТВЕНА мобилизация) в Украйна. Колко пъти Путин каза, че няма да позволи Минск-2? Няма, и това е. След няколко дни ще съм наясно какво Путин е предал на Тръмп и на новото ръководство на НАТО което също седи зад визитата на Орбан в Москва. И тук искам да покажа йерархията в глобалисткия Запад, защото тя се вижда идеално. САЩ, НАТО, защото НАТО е САЩ, Великобритания и доминиони, Ватиканът и на последно място е ЕС. Затова Орбан действа като непредставител на ЕС, защото представлява сили, които владеят ЕС.

Второто нещо е голямата промяна, която настъпва в Европа, в Европейския съюз. Да, това е видимата вълна смяна на досегашните управления, сега не коментирам тоталното блато в разбиранията ляво - дясно, с нови, по-консервативни сили. Но това не е целта на обяснението ми, то е плитката вода. Дълбокото е, че в Централна Европа се образува нова политическа система, която много точно покрива контурите на Австро-Унгария, при това, много смешно, с лидерство за Унгария този път, не за Австрия. Обаче и това не е интересното за мен. А че ставаме свидетели на опит за обединение на Австро-Унгария с Франция и чрез този съюз, Орбан - Марин льо Пен - ще се направи дупка в сърцето на досегашния урсулски ЕС. Патриоти за Европа, ако не се лъжа, така смятат да се казват, ще имат нова парламентарна група в Европарламента. Към тях ще се присъедини Алтернатива за Германия, националистите от Нидерландия и Белгия, Робърт Фицо и Словакия и вероятно Възраждане, ако не оплетат конците. И сега същинският анализ на този зараждащ се процес. Ако това стане, имайте предвид, че още довечера ще знаем със сигурност, от изборите във Франция, ЕС ще се разпадне, най-малкото ще се разцепи вътре. И ще се образува нова структура, която ЩЕ ТЪРСИ ДА РАБОТИ СЪС САЩ И САМО СЪС САЩ, но при нови условия. Това е абсолютно сигурно!

Целта на този съюз, някои го наричат нов Хамбургски съюз, според мен не е такъв, е контакт с Тръмп и изграждане на мост Европа - Северна Америка отвъд гнездото на Демократическата партия. Аз съм почти сигурна, че новото британско правителство ще се включи в този нов съюз. И това ще е краят на урсулщината. Обаче това няма да е краят на русофобията и китаефобията в Европа. Ще е нова глава в тях и Путин това го знае отпреди те да са си го помислили. Факт е обаче, ще се озовем в напълно нова ситуация и евроатлантическите ценности ще изчезнат, ще дойдат нови. Да, няма да има пряка война НАТО - Русия, но само докато тези нови сили не се убедят, че ако не променят изоснови политиката си, няма да се промени нищо за тях. Когато го разберат, Орбан сам и пръв ще заговори за война с Путин!

Анастасия Гешева

4 Коментара

ГУРУ

2 months before

Ма ти се радваш на онзи слуга на клаус шваб, къде оглави Англия... толкова ти разбира главата на теб, ама пък от всичко разбираш и не спираш да коментираш. 🤣

Коментирай

не си купувайте фабрика на 8.09

2 months before

Който и да бъде ам.президент, Голямата война тепърва предстои.

Коментирай

darkaveng

2 months before

Гуру, беце, разбирачо! Ма си "ентелегентен", еша си нямаш! Обаче! Си евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Та! Кое в писанито от г-жа Гешева не е вярно? Или с такива козяшки опорки за днес, толкова! Козяк, галя, незачет! Дайте на "гуруто" нещо по-така, че аман от "енелегентността" му! Анадънму?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.