За нас, хората, занимаващи се с имунология на рака, всичко свързано с развитието на туморите и тяхното лечение е професионален ангажимент

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-nas-horata-zanimavashti-se-s-imunologiya-na-raka-vsichko-svarzano-s-razvitieto-na-tumorite-i-tyahnoto-lechenie-e-profesionalen-angazhiment/121515 SvobodnoSlovo.eu
За нас, хората, занимаващи се с имунология на рака, всичко свързано с развитието на туморите и тяхното лечение е професионален ангажимент

За нас, хората, занимаващи се с имунология на рака, всичко свързано с развитието на туморите и тяхното лечение е професионален ангажимент. Но за хората, страдащи от ракови заболявания достъпа до навременно и модерно лечение често е въпрос на живот и смърт.

Едно такова мощно и съвременно средство за лечение е протонния ускорител, базиращ се на иновативна технология за терапия на тумори. Такъв Протонен център трябваше да се изгради с европейските пари, идващи по Плана за възстановяване. Отвратителен е фактът, че финансовият министър А. Василев през септември извади центъра от списъка и се отказа от финансирането му, като обеща, че това ще бъде направено от Държавния бюджет за 2024 г. Да, но след като беше смъмрен от лидерите на Некоалиацията за раздутите разходи в бюджета той избра да се откаже от финансиране на какво - именно на Протонния център, който трябваше да е първият на Балканите. Така отново хората ще плащат колосални суми от своя джоб или от НЗОК да се лекуват в чужбина, вместо това да се извършва у нас при една такава инвестиция. Дали си мислите, че тези хора мислят за Вашето здраве или за финансиране на "други" неща, от които има "друга" възвръщаемост?

Ще атакуваме в Комисиите и в Зала това решение, защото това е недопустимо. Знаем как.

Андрей Чорбанов

2 Коментара

Борис

преди 5 месеца

Започвам да си мисля,че Делян Пеевски,независимо от мотивите е един от малкото БГ-политици с държавническо мислене и с грижа за обиновения човек.Такъв се очертава и проф.Андрей Чорбанов.Двамата единствени от останалите тунеядци в НС,поставят въпроса за Протонния ускорител,даващ надежда за живот на стотици РАКОВО БОЛНИ!Чудя се с какви очи хасковската Месалина е извадила това безценно съоръжение от ПВУ-може би да има финансиране на кухи проекти на кухи,но "наши фирми"!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Започвам да си мисля,че Делян Пеевски,независимо от мотивите е един от малкото БГ-политици с държавническо мислене и с грижа за обикновения човек.Такъв се очертава и проф.Андрей Чорбанов.Двамата единствени от останалите тунеядци в НС,поставят въпроса за Протонния ускорител,даващ надежда за живот на стотици РАКОВО БОЛНИ!Чудя се с какви очи хасковската Месалина е извадила това безценно съоръжение от ПВУ-може би да има финансиране на кухи проекти на кухи,но "наши фирми"!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.