ЗА НЯКОИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ...

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-nyakoi-gledni-tochki/47002 SvobodnoSlovo.eu
ЗА НЯКОИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ...

 

Понякога се чувствам унила, защото е трудно да обясня на хората гледната си точка. Има разбиращи, но има и много, които се съмняват или откровено отричат и агресивно да критикуват. Нещата не винаги са черни и бели, а за доста от тях се изисква да си видял някои неща, лично ако щете, да си мислил върху тях и да имаш цялостен поглед върху случващото се не само в България, но и по света. Не обвинявам никого, че не ме е разбрал. Мога да обвиня само тези, които забравят границите на възпитанието при критиката си.

Да напомня гледните си точки:

- аз съм русофил. На първо място съм българка, но веднага след това, смятам, че нашият път е с Русия, те са братски народ, свързани сме кръвно, чрез културата и кръвта си. Руснаците са ни освободили от турско робство, приели са много българи, които са бягали от зверствата и кланетата по време на робството. Точка. САЩ са ми чужди, тяхната култура е меркантилна, агресивно капиталистическа и напълно неприемлива. Политиката на агресия по света на американското правителство смятам за напълно недопустима.

- аз съм консерватор. За семейните ценности съм, за морала, за християнската вяра. За това, че семейството е от мъж и жена, че децата са висша ценности. Че възпитанието в родолюбие е задължително и нищо не може да стои над Родината.

- аз съм против участието на България в ЕС. Откакто влязохме, катастрофата става все по-голяма. Договорените условия с ЕС са в пълно противоречие с българските национални интереси и увреждат икономика, население, морал, семейство, финанси и всичко, за което се сетите. Излизането от този вреден съюз смятам за основен приоритет на България.

- аз съм против въвеждането на еврото като парична единица в България. Затова и е важно всеки да се подпише и в двете подписки за запазване на българския лев. И да упражняваме обществен натиск никой да не провали юридически или фактически подписките, защото това е народно дело. Левът е български и трябва да го запазим. Въпросите с валутния борд ще ги решаваме впоследствие. Това обаче не означава, че не трябва да се посочват проблемите.

- аз съм против НАТО. НАТО е агресивен съюз, подчинен на доминантната политика на САЩ. Американски войски нямат работа на българска земя. Българските офицери имат една клетва и дълг - към България. Всичко друго е предателство.

- аз съм против да се намесваме във войната в Украйна. Било чрез помощи, оръжия или каквото и да било. А бежанците трябва да се третират наравно с всички останали, които са на територията на България. Не сме длъжни на никого, освен на българите.

- аз съм против Америка за България и чужди фондации и фирми да спонсорират български партии. Това е продажничество от най-чист вид. Същото може да се твърди и за "помощи" от едни партии към други. Политическата система в България е безкрайно компрометирана и се допускат във властта само проекти.

- аз съм за отстояване на българските национални интереси - от всички. Няма компромиси в това отношение.

- аз съм за меритокрация - хора, които са експерти, да участват във властта, а не събрани от кол и от въже, както се казва. Всеки народен представител да има поне десет години трудов стаж по специалността си. А не да си е изкарвал заплатата само като партийна секретарка или да е натискал копчетата за гласуване.

- аз съм за това народните представители при кандидатирането си да публикуват пълната си и подробна биография, заедно с трудовия си стаж и образование. За да знаем какво могат и какво знаят.

- аз съм за това да се избират прокурори и полицейски началници от народа. За да се контролират. Да се създаде механизъм за контрол върху всички, които са в някои от властите.

- аз съм за това да се забрани чужди собственици на български медии и спонсориране на медиите от чужбина. И равен старт за всеки, който иска да прави журналистика.

Който е разбрал, е разбрал. На другите само времето ще покаже кой е крив и кой е прав. Нямам претенции нито да съм известна, нито да съм фактор. Имам претенция да съм човека, който харесвам и който не позволява някой да му затвори устата и да го купи. Имам претенция да казвам истината, колкото и кал след това да излеят върху мен. Имам претенция да продължавам да казвам какво мисля, дори и само един човек да ме слуша. Имам претенция да съм тази, която съм и да не допускам политиката и външни фактори да ме променят.

Благодаря на тези, които ме подкрепят и ми вярват. Благодаря и на враговете си. Нека и те си осмислят живота с нещо.

Бог да пази всички нас от лъжи, от предателства и от отклоняване от правия път!

Елена Гунчева-Гривова

18 Коментара

Босилсковски

1 year before

Прекрасно представяне на Вашите възгледи. Повечето истински българи биха казали, че Вие точно и ясно посочвате и техните. Сега моля да ми обясните, защо методично и яростно нападате Възраждане, защото аз не открих нито един пункт, по който Вие и тази партия да имате разминаване. Давате ли си сметка, че всъщност Вие бойкотирате събирането на подкрепа за референдума? Давате ли си сметка, че в момента Вие сте предателка на общата ви кауза? Вие се включвате към отбора на всички евроатлантици, които искат Възраждане да се провали и да няма референдум. Г-жо Гунчева, дебело подчертавам, че Вие ще носите основната вина за евентуално проваления референдум. Защото предателството на "свой" е по-низко от удар на "враг". Елате на себе си и се спрете!

Коментирай

Лора Дан

1 year before

Лелееее,какво изложение! Бог да пази всички нас от от Вас, г-жо Гунчева-Гривова, от Вашите лъжи, от Вашите предателства и от отклоняване от правия път, който Вие забравихте! Трудно ми е да се сдържам, но напук на констатациите, които се опитвате да прокарвате, привържениците на Възраждане, в това число аз и моите приятели, не сме нискочели и зомбирани илитерати, които са способни само да Ви обиждат. Преди да правите характеристики на несъгласните с Вас, дайте обяснение, защо пригласяте на най-върлите противници на единствената бълтарофилска партия?! Вашите гледни точки не кореспондират с публично заявените Ви позиции. Зная, че силата Ви е в писането и допреди половин година и аз се възхищавах на Вашите текстове, но сега създавате впечатление на озлобена жена. Не Ви отива, г-жо!

Коментирай

Джак

1 year before

Гунчева, ти не си ми враг, но загубих доверие в теб, когато започна остро да критикуваш Възраждане. Нещо сиво и неясно остана в общата картина и в погледа отгоре. Прилича ми на извадено на показ мръсно бельо. Ти също си била облечена в това бельо и сега го размахваш и крещиш, ау, колко е изцапано. Олекваш, Гунчева, не приличаш на онази препълнена с енергия и громяща боковите хора адвокатка. Сега със същата енергия, забравила за боко, громиш Възраждане и Коцето. Не ме изглежда чистоплътно това поведение. Каквито и гледни точки да изложиш, вече не си така убедителна. Даже си смешна и противна. Все пак, бъди здрава!

Коментирай

Цветан Николов.

1 year before

И за яд на Възрожденци,Аз заставам до Гунчева!

Коментирай

Ненкова

1 year before

Поздравления за ЛОРА ДАН, ДЖАК и БОСИЛСКОВСКИ!!!

Коментирай

Ненкова

1 year before

Поздравления за ЛОРА ДАН, ДЖАК и БОСИЛСКОВСКИ!!!

Коментирай

. . .

1 year before

Може би отговорът на всички въпроси се крие в една проверка по Глава Първа, чл. 98 от НК и една постигната договореност ? . . . :) _____________________

Коментирай

два пъти четох и НЕ ВИДЯХ НЕЩО ЗА КОПЕЙКИН и

1 year before

ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!СЪС ВСИЧКО НАПИСАНО ОТ Е.Гунчева СЪМ СЪГЛАСЕН<но ДОБАВЯМ ОЩЕ: -МАНДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ,МИНИСТЪР-предатели.КМЕТОВЕ и НАЧАЛНИЦИ!!!! -НИКАКЪВ ОТКАЗ ОТ ВЕЧЕ "избран" депУтат за УЧАСТИЕ ВЪВ н.сЪБРАНИЕто!!!ТОВА Е ПОДМЯНА на ВОТА И ЯВНА ЛЪЖА ЗА ИЗБИРАТЕЛИТЕ!!!КОГАТО "избрания" се ОТКАЖЕ НИКАКВА ЗАМЯНА С ДРУГ!!!ИЗОБЩО НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА ЗАЩО Е таз ТРАГЕДИЯ В СЕГАШНИТЕ ИЗБОРИ,а ТО Е ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ НИ "предложат" ПАК СЪЩИТЕ,КОИТО ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ до СЕГА ПОКАЗВАТ,ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ!!!СПРЕТЕ,ПОМИСЛЕТЕ и СМЕНЕТЕ ИЗБОРНИТЕ ПРАВИЛА ВЕДНъЖ и ЗАВИНАГИ!!!ТОЛКОВА Е ПРОСТО!!!!НЯКОИ ЩЕ МЕ "борят",ЧЕ ЩЕ "СЛАГАМЕ"ВСЕ ПОВЕЧЕ НОВИ(неоБучени) ХОРА!!!???И КАКВО ОТ ТОВА,СЛЕД КАТО СЕГАШНИТЕ УЖ "обучени"(ВСЕ СТАРИ КУЧЕТА) н.избраННици НИКАКВИ НЕ ГИ ВЪРШАТ!!!!ДОРИ И ПРАВИТЕЛСТВА НЯМАМЕ,камо ли ПАРЛАМЕНТАРЕН шеф!!!ВСИЧКО БЕШЕ ПУНТА МАРА!!!!ИМА И ДРУГИ но не ми се ЩИШЕ ВЕЧЕ!!!вЕНСЕРЕМуС!!!

Коментирай

Атанасова

1 year before

Г-жо Гунчева, нищо не казахте за Земята, плоска ли е, кръгла ли е... Нищо не чух и за ваксините, дали ще умираме от тях или ще ставаме импотентни. Има още толкова неща за казвате, моля не спирайте. Тръпна в очакване! Без уважение към мнението ви, макар че направих опит да ви разбера.

Коментирай

атанасова ДА ДЪВЧЕШ ТУЙ ЩО

1 year before

НИКОГА НЕ СЕ ГЪЛТА!!!!без коментарИЙИ!!!!

Коментирай

атанасова ДА ДЪВЧЕШ ТУЙ ЩО

1 year before

НИКОГА НЕ СЕ ГЪЛТА!!!!без коментарИЙИ!!!!

Коментирай

Всеки е прав за себе си !

1 year before

Или пък всеки шета на акъла си . Ми то хубаво ги изброявате, но разликата е само една . В западната цивилизация може да си изберете, каквото ви е угодно и никой няма да ви укорява . В Русия трябва да се следва това ,което пуснато отгоре . И Русия не е освобождалава България, нито се е грижила за българите на нейна територия. Тези лъжи набивани в главите на българския народ в продължение на 45 години , изглежда още вършат работата. Но както казах , всеки е прав за себе си . Факта си е факт , на запад мога да съм гей , мога да съм християнин или пък мюсюлманин, мога и автомат да си купя и да опитам да убия някой ,който ме е вбесил . Само факта ,че ние от балканите ходим да просим по техните улици , защото така се печели повече отколкото в България, говори достатъчно.

Коментирай

Айсел

1 year before

Към всеки е прав за себе си. Е ти за себе си може да си прав, но за всичко друго не си. Хеле пък за Русия, дето не ни била освободила. Ами това го твърдят българите много преди тия 45 години. Жалко, че вече ги няма на тоя свят, че да чуеха от теб истината. А като толкова те кефят щатите, бегай там да си свободен педал, за това си прав. Там сега не може свободно да си бял, нормален хетеросексуален.

Коментирай

от Али Асан до "всеки е прав за себе си"

1 year before

ТОЗ КЪДЕ ВИДЯ В запада цивилизация ТЪЙ И НЕ РАЗБРАХ!!!ТАМ сИЧКО Е КУПЕНО,И АКО НЯМА пари НЯМА НИЩО!!!НАЙ ПРАВИЛНОТО УТОЧНЕНИЕ ОТ ТОВА ДЕТ ГО Е ИСР@Л ПИШЕЩИЯ "всеки е прав за себе си" ,ЧЕ НЕГОВО ПРАВО Е И ДА Е ТЪП!!!!вЕНСЕРЕМуС!!!!

Коментирай

от Али Асан до "всеки е прав за себе си"

1 year before

ТОЗ КЪДЕ ВИДЯ В запада цивилизация ТЪЙ И НЕ РАЗБРАХ!!!ТАМ сИЧКО Е КУПЕНО,И АКО НЯМА пари НЯМА НИЩО!!!НАЙ ПРАВИЛНОТО УТОЧНЕНИЕ ОТ ТОВА ДЕТ ГО Е ИСР@Л ПИШЕЩИЯ "всеки е прав за себе си" ,ЧЕ НЕГОВО ПРАВО Е И ДА Е ТЪП!!!!вЕНСЕРЕМуС!!!!

Коментирай

До Хасаня

1 year before

Забери чамадан и знаеш къде . А Айсел да се образова , много видни българи , които са свидетели на това време (освобождението) са писали за вашата велика Русия . Малко сте чели , ооопс много ,ама статии из интернет. И сигурно тука си прочел ,че там не може да си бял и нормален . Само като ви прочета , гнусните писания ми става ясно , какви създания сте . Само факта , че най-вероятно сте хора над 18 години и използвате подобна реч е достатъчно наказание за вас .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.