За политическата наглост, изборите и НСО

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-politicheskata-naglost-izborite-i-nso/134047 SvobodnoSlovo.eu
За политическата наглост, изборите и НСО

За политическата наглост, изборите и НСО.

Дълго се чудех дали да напиша нещо по темата за катастрофата с колата на НСО, която возеше Кирил Петков и загиналия гражданин на пътя. Няма никакво значение в случая дали цивилната кола е спазила правилника за движение по пътищата или пък колата на НСО се е движела необосновано бързо /както обикновено/. Изуми ме реакцията на политическите лица, които се возеха в нея. За неадекватните реплики на ПРа няма и да говоря, той каза достътчно и за себе си като човек, снимайки починалия гражданин на пътя. Но, признавам си, това което обясни К. Петков наистина ме изуми. Милия, видите ли, бил заплашен и затова НСО му назначили охрана. Вярно ли бе, човек. Абсолютна наглост е да ползваш държавен ресурс под каквато и да е форма по време на предезборна кампания. Ако се чувстваш заплашен - качи се в твоята кола с няколко от ПП-бабаитите, които се репчеха през цялото време в залата на НС, те ще те пазят. Даже може и конкретни предложения да дам. Или пък, г-н Петков, може да си стоите в къщи, за да не се подлагате на излишен риск. 

Знаете, че по време на предизборна кампания всички длъжностни лица излизат в неплатен отпуск и никой не може да ползва държавен ресурс. Нещо повече, на депутатите им беше забранено да ползват колите на НС, дори и за официални цели като посещения на всякакви държавни мероприятия - така е и редно да бъде. 

И за да избегна провокативни коментари ще кажа, че от първия ден, в който Парламентарната група на ИТН ме посочи за зам.-председател на НС и ръководството беше гласувано в зала, всеки месец подписвам отказ от ползване на НСО. Смятам, че съм нормален гражданин и независимо, че винаги има риск от нечия агресия, най-малко от лумпените на пътя, то това е правилното поведение.

Андрей Чорбанов

2 Коментара

BLIMAN

2 months before

Андрейчо, когато иска може да е наистина "нормален гражданин".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.