Заплахата от проруски,патриотични и евроскептични партии е реална. Не,не в България,а в Европа!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zaplahata-ot-proruskipatriotichni-i-evroskeptichni-partii-e-realna-nene-v-balgariyaa-v-evropa/130452 SvobodnoSlovo.eu
Заплахата от проруски,патриотични и евроскептични партии е реална. Не,не в България,а в Европа!

Заплахата от проруски,патриотични и евроскептични партии е реална. Не,не в България,а в Европа! А,на Шипка всичко е спокойно.

Прогнозата на Медиапул бе: "Завой надясно и проруски партии в европарламента". Заплахата на европейските избори от патриотичните евроскептични и "крайно" десни партии била реална,се разтревожиха в Европейския съвет за външни отношения-ECFR,след януарското им изследване,цитирано от "Политико". Единственото им спасение е отново да приложат старите изпитани и неморални коалиции и "сглобки" и пак да излъжат народите.

Проруски,патриотични и евроскептични партии ще излязат начело на евровота в най-малко девет страни членки,сред които Франция, Австрия, Белгия, Италия и Нидерландия. Пак такива партии ще останат на второ и трето място в други девет страни от блока, сред които Германия, Испания и Швеция, показа допитването на Европейския съвет за външни отношения.

Прогнозират се големи загуби за статуквото,нанесени от европейската фракция "Идентичност и демокрация" и Дясната група на Европейските консерватори и реформисти. С толкова много евроскептични евродепутати отдясно,центърът на тежестта в парламента можел да се измести..."Популистките и евроскептичните десници в страните членки на ЕС се очаква да отбележат силен подем на предстоящите европейски избори през юни",предаде Франс прес. 

"Шаманите" на евроатлантическите ценности,написаха нов "успокоителен доклад" на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП), с който се опитаха да повдигнат поне малко унинието в проевропейско-американските партии от надвисналата антиевропейска вълна на предстоящите европейски избори. 

Въпреки това,настоящите правоверни сили на Европейската народна партия (ЕНП), Социалистите и демократите (S&D) и "Обнови Европа" все още имали шанс. Тежкият въпрос е,дали ЕНП ще се отърве от "Обнови Европа", Социалистите и Зелените, което ще е от решаващо значение за прекратяване и/или намаляване на убийствените за ЕС,зелени и климатични санкционни политики. Не е ясно дали ЕНП,ще изключи напълно сътрудничеството си с крайната десница. А,у нас Борисов станал по-смел...,казват...

Досегашните брюкселски бюрократи се надяват ЕС да не се управлява от патриотична антиевропейска десница, защото тя е разделена в своите цели и амбиции. Разделения в антиевропейското движение има по ключови въпроси,като излизането от ЕС,миграцията и войната в Украйна.

 Крайно десните избиратели в Полша (PiS), Швеция („Шведски демократи“),португалската Chega и испанската Vox,подкрепят военните усилия на украинците. Против подкрепа за Украйна,са 88% от гласоподавателите на унгарската партия Fidesz, 70% от гласоподавателите на австрийската партия на свободата (FPO),69% от немската AfD,и у нас от Възраждане,които смятат, че Европа трябва да натисне Украйна към споразумение с Русия. 

Мнозинството от антиевропейски партии в Нидерландия (81%), Австрия (72%), Швеция (60%), Германия (59%), Франция (59%), и Полша (57%) са най-силно притеснени от хората,нахлуващи в техните страни.

 45% от европейците смятат, че лидерите на проевропейските партии,искат по-голям брой мигранти и бежанци,а 33%, че искат да прехвърлят политическите си правомощия на колониалният,евроатлантически Брюксел.

Намерения за излизане от ЕС,в проруските,патриотични и евроскептични партии са: "В Австрия (58%), Германия (55%), Нидерландия (63%) и Швеция (59%). В Полша 21% от анкетираните,от партията на Ярослав Качински (PiS), смятат, че той иска Полша да излезе от ЕС, докато 52% от всички анкетирани виждат това, като негова основна цел".

Йордан Халачев

1 Коментара

Майна

преди 4 седмици

Надявам се много българи да се замислят колко важно е гласуването. В момента обединението може да се осъществи около Възраждане. Надявам се , че ще го осъзнаете, че момента наистина е исторически. И няма да сме последни пак ..., разбира се ако държите да ни представя ,,сглобката,, може да отидете за...гъби.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.