Зеленски не трябваше да дърпа дявола за опашката!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zelenski-ne-tryabvashe-da-darpa-dyavola-za-opashkata/128380 SvobodnoSlovo.eu
Зеленски не трябваше да дърпа дявола за опашката!

Зеленски не трябваше да дърпа дявола за опашката!

Зеленски анонсира „изненади“ за руските въоръжени сили в Черно море,но не трябваше да дърпа дявола за опашката.В интервю за Fox News той обяви, че украинските въоръжени сили се готвят за ново контранастъпление, чиято цел, според него, ще бъде развитие на "бъдещи" успехи на украинската армия в Черно море. Говорейки за ситуацията в Черно море, той „обеща хипотетични изненади за руснаците“, но не разкри какво има предвид.

Всеки военен специалист ще ви отговори,че Киев може да използва диверсанти,спящи терористични групи и ще се опитат да атакуват Кримския мост,военноморски бази и надводни кораби със западни ракети Storm Shadow, ATACMS и Neptunes и морски дронове. Подобни атаки останаха почти последния пропаганден лост за Киев,при тежката ситуация и загубите по 1000 километровия фронт.

Не бе тайна,че украинските въоръжени сили ще се опитват отново да атакуват Кримския мост,но анонса дава мотив на Москва за усвояване на Одеса, Очаков,Николаев и Харков. Причината е ясна:

В Одеса, Очаков и Николаев се сглобяват военноморски дронове и се извършват морски доставки за въоръжените сили на Украйна,а Харков е твърде близо до старата граница.

Украйна няма флот и всичко, което има в Черно море, са дронове и евентуално чужди ракети. Ако властите в Киев не се съгласят да преговарят, тогава Русия просто ще бъде принудена да го премести границата на запад и да ги лиши от достъп до Черно море, за елиминира опастността.

Поражението на украинската армия,която е силно обезкървена от неуспешния "Контранаступ" става все по-очевидно и тези открити закани на Зеленски принуждават руската армия да реши проблема с Одеса,Очаков, Харков и Николаев.

Украинците играят опасна игра и дърпат "Мечката" за опашката без реални шансове за победа.Украйна е във война на изтощение с Русия,в която тя и съюзниците й стават все по-слаби всеки ден, докато Русия става по-силна.

Грешка беше,че Западът събуди руската мечка,чиято конвенционална армия беше позаспла в 20 век и накара Москва да вкара индустрията и икономиката във военновременно състояние.

В колективния Запад не се намери нито един „Бисмарк“, за съжаление.Ръководството на колективния Запад е глутница пронизителни, злобни и страхливи джуджета, водени от един сенилен старец,писа в-к Труд преди около година.И изглежда е така.

Защо не послушаха Ото фон Бисмарк, "железният канцлер"? Човекът, на когото Германия дължи толкова много и който е живял дълго време в Русия и е успял да разбере тази страна и този народ много по-добре от тогавашните и сегашните либерали.

Ото фон Бисмарк: Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците. Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат.

 Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своите пари. И като дойдат не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно или въобще да не се играе.

По преценка на руски специалисти,вътрешните ресурси на Украйна ще стигнат за някоко месеца след отслабване подкрепа от Запада и при сегашното ниво на разочарование и умора от войната. Западът все още не е решил напълно дали да оттегли финансирането на проекта "Анти-Русия" или не. 

 Но,оръжието им свършва и се налага да помислят за собствената сигурност.

Никой не ги караше да събуждат руската мечка от летаргията.

Въпросът е как ще ги спрат?

 И конференцията в Париж за Украйна се оказа безрезултатна.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.