Знаете ли защо след края на Втората Световна война България не е чак толкова много ощетена, както са други съюзници на Райха?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/znaete-li-zashto-sled-kraya-na-vtorata-svetovna-voyna-balgariya-ne-e-chak-tolkova-mnogo-oshtetena-kakto-sa-drugi-sayuznici-na-rayha/142833 SvobodnoSlovo.eu
Знаете ли защо след края на Втората Световна война България не е чак толкова много ощетена, както са други съюзници на Райха?

Знаете ли защо след края на Втората Световна война България не е чак толкова много ощетена, както са други съюзници на Райха? Защото тук има съпротива. Защото нито един български войник не отива на Източния фронт. Защото има партизанско движение и обществена съпротива срещу съюза с нацистите.

Сега осъзнавате ли колко е важно днес да не мълчим? Да се съпротивляваме на безумието, в което ЕС и САЩ ни въвличат. Ако безропотно се примиряваме, вече никой няма да ни защити. Великобритания винаги е била враг на България. САЩ обичат само себе си и парите. Държавите в ЕС също са с негативно отношение към България. Кой ще ни защити?

Осъзнавате ли колко е важно днес, тук, сега, да казваме високо и ясно, че не сме съгласни с евроатлантическата политика на правителството? Осъзнавате ли колко е важно да се съпротивляваме? Осъзнавате ли какъв е залогът?

Русия вижда действията на правителството ни, които са враждебни. Вижда как изпращаме подарените от Русия на България оръжия на Украйна, за да бъдат използвани срещу руснаци. И не вижда българският народ да се съпротивлява срещу това. Разбирате ли колко е важно да има баланс? Да показват хората, че не са съгласни да сме враг на Русия?

Днес, тук и сега е нашият избор. Много от вас ги е страх. Да загубят работата си, комфорта си. Разбираемо. Но, както казах и по-горе, залогът е много голям. Бъдещето на България. Бъдещето на децата ни.

Защото, ако започне тук война, вече никой няма да може да се скрие в уютната си кочинка, да си сложи хартиен плик на главата и да слуша новините, че няма нищо страшно!

Елена Гунчева-Гривова

4 Коментара

Emigrant

2 days before

Уважавам г-жа Гунчева заради смелите й въпроси. И ще добавя нещо: България не загуби територии след ВСВ поради упоритостта на Молотов в преговорите, и участието на България в изтласкването на германците от бивша Югославия. А хърватския евреин Тито по типично сръбски маниер си приписа българските победи - според военните хроники на втория ден след като българските войски за превзели село или град, влизат партизаните на Тито. И се пишат герои. Но да оставим това за дискусии пред Европарламента - когато ще имаме истински дипломати (а не селски буци - селската буца може да е 5-то поколение софиянец, но пак да си е селска буца), които ще поискат обща история на Европа. Нека си спомним думите на Царя: "Моят народ е русофил, моят генералитет е германофил, само аз съм българофил. Така че винаги с Германия, и никога против Русия." Когато тръгнат "200-тата" (ковчезите с убитите българи), тогава Главчев и Тагарев вече няма да са досегаеми за "народната любов".

Коментирай

BLIMAN

1 day before

Да! Г-н EMIGRANT, това е истината..! България успя да излезе поне с малко чест, от положението в което я вкараха политици-профашистки настроени като Богдан Филов., но покрай тях платиха с живота си и много абсолютно невинни хора....но вие мислите ли, че тези от ПП-ДБ и останалите в НС...няма да направят подобни неща като Народен Съд и темподобни за да запазят властта за себе си...Ще напрвят дори и по лоши неща! Нали почнаха да рушат паметниците, какво ли не измислиха сама„ои само да си подложат задниците на Брюксел и НАТО.

Коментирай

nemmesis

1 day before

Това,че България след Втората световна война е най-малко ощетена ,в сравнение с другите съюзници на Райха е само донякъде вярно!Единственото,което може да отчетем като положително е запазването на южна Добруджа в границите на България!Другото-България въпреки всички изброени по-горе неща-съпротива,участие в заключителната фаза на войната на страната на антихитлеристката коалиция,неизпращането на войници на източният фронт,не попречи на съюзниците от антихитлеристката коалиция да ни наредят на страната на Германия,като победена страна!За разлика от другият съюзник на Райха-Италия,която беше призната за съвоюваща страна,въпреки участието и с войски на Източния фронт,както и Франция,която също беше съюзник на Райха/правителството във Виши/,но тя даже беше призната за победител във войната и даже получи и зона за окупация във Германия!

Коментирай

Kiko

1 day before

Nemmesis, Koi ste pozvoli malka bedna balkanska darjavicka,pri tova slavia nska, ce i iztocnopravoslavna, ce i s rusoifilsko naselenie, da se meri s golemi zapadnoevropeiski katoliceski darjavi kato Italia i Franzia, za nas vinagi se meri s kasia arshin, balkanska orisia... O

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.