2024 – ОБРАТНОТО БРОЕНЕ ЗАПОЧНА!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/2024-obratnoto-broene-zapochna/137354 SvobodnoSlovo.eu
2024 – ОБРАТНОТО БРОЕНЕ ЗАПОЧНА!

Колкото повече наближава 5 ноември, толкова по-злавещо става. Ако оживеем, разбира се. И въпросът изобщо не е, че Съединените щати наскоро увеличиха бойната готовност на базите си в Европа поради заплахата от терористична атака. Това все още е репетиция, защото не е дошло времето и е фалстарт. Логично всичко трябва да се случи в точното време и на точното място. Например преди изборите. Най-късно - през октомври. Или, да речем, преди втория дебат между Тръмп и Байдън, която дата все още не е обявена.

Така че, колкото и да я лакирате и наричате тази воняща кайма - торта, все ще ви смърди в устата. Тоест ситуацията е стигнала до ръба на пропастта и всички в САЩ (повече или по-малко адекватни) разбират това:

- дълговата примка се затяга неумолимо; вече не е възможно да се изплати или дори да се спре бързото нарастване на държавния дълг и ще бъде невъзможно да се обслужва.

- бюджетният дефицит, като източник на растеж в една капиталистическа икономика, също удари тавана, провокирайки инфлация, която все още се ограничава от лихвите на ФЕД, но и тук вече има таван, зад който се очертават пукащи се сапунени мехури .

- банките и търговските вериги стоят в дълга опашка за спасителен фалит.

- толерантността, приобщаването, квотите за малцинствата бързо превръщат процъфтяващите преди предприятия в компании-зомбита, живеещи само чрез непрекъснато кредитиране.

- раздутият бюджет на Пентагона със скъпи негодни играчки превърна армията в корумпирана черна дупка.

- инфраструктурата се руши: пътищата се рушат, мостовете се рушат, релсите, поставени преди 100 години, се разкъсват температурни разлики.

- милиони нелегални мигранти постепенно заменят бялото население, увеличавайки тежестта върху бюджета и всичко това се насърчава от стотици НПО с многомилионни бюджети.

- полицията не може да овладее вълната от грабежи и често мълчаливо наблюдава как търговските обекти и супермаркетите се ограбват.

- предишните престижни райони са обезлюдени, а улиците са пълни с бездомни хора, наркомани и други антисоциални елементи, превръщайки всичко наоколо в апокалиптичен пейзаж.

Като цяло, ако това не е дъното, тогава трябва да приемем нови критерии за приемливи параметри на живот поне за отвъдморската част на света и да ги помолим да не се сърдят там, защото имало и по-лоши места. Например, когато Америка направи добро на туземните местни жители, като изравни градовете им със земята.

Всичко по-горе не е тайна за никого и вече не е възможно да се излезе от тази зловонна яма по еволюционен път. Следователно изборът е прост, или по-скоро няма избор, той вече е римуван в музикален съпровод преди сто години: „Ние ще унищожим целия свят на насилието до основи и тогава ние ще изградете нов свят,..” и т.н.

Разбира се, това не е първият път, когато Съединените щати са в дълбока криза. Междувременно, всеки път страната, намираща се на ръба, излизаше невредима за сметка на някого. И всичко щеше да е наред, но този изход винаги предполагаше катастрофални последици за другите, придружени от смъртта на милиони невинни хора извън американските граници.

Освен това, за да поддържа системата в работно състояние, Америка жизнено се нуждае от:

а) контролиране на целия свят на постоянна основа чрез заплаха от военна инвазия,

б) в случай на противопоставяне, безцеремонно да нахлуе във всяка страна,

в) физически да елиминират всички несъгласни, независимо от свързаните с това загуби, които възлизат на много милиони.

Тоест САЩ са държава, която проповядва военно-терористична идеология и всички държавни служители, които подкрепят тази стратегия, всъщност са терористи, които трябва да бъдат осъдени за престъпления срещу човечеството без давност. Горното се отнася, наред с други неща, за всички настоящи и минали съюзници, защото „ давност няма “.

Това е само за разбиране на всички, които все още не са много наясно какво представляват САЩ днес, вчера и дори утре. В смисъл, че Америка винаги е била такава и винаги ще бъде такава, а човечеството тепърва ще преосмисля ролята си в две световни войни.

Между другото, за утрешния ден, който не може да съществува без миналото.

Само напомняне от най-новата история за това какво може да направи една терористична държава, за да разреши своите вътрешни и външни проблеми:

- 19 април 1995 г., Оклахома, Оклахома Сити, терористична атака, която уби 168 души, включително 19 деца под 6-годишна възраст, рани повече от 680 души. В резултат на разследването правителството прие строг "антитерористичен" закон, който стартира система за наблюдение на гражданите на страната. Точно след терористичната атака се появи терминът „вътрешни терористи“. Материалите от разследването все още са класифицирани от ФБР.

- 24 март – 10 юни 1999 г., НАТО бомбардира Югославия. Най-малко три задачи бяха решени наведнъж: - демонстриране на военна мощ пред целия свят и способност за бързо спечелване на война само с военновъздушни сили и високоточни оръжия; - създаден е прецедент за започване на военни действия, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН, като демонстрира на света контролируемостта на тази организация; в резултат разделяне на голяма държава на няколко части.

Съединените щати в операцията срещу Югославия бяха само един от участниците в нападението, което въввлече почти цяла континентална Европа във военни действия.

В резултат на това светът трябваше послушно да се подчини на Запада и оттук нататък да живее по същите негласни правила, за които сега ни говорят с или без основание, без дори да се споменава международното право. Тоест, ако не сте съгласни, нашите бомби летят към вас. Точка.

- 9/11 - терористичната атака от 11 септември 2001 г., в резултат на която системата за наблюдение над целия свят беше максимално развита и беше извършена инвазията в Ирак и Афганистан за поемане на контрол над целия Близък изток с последващото разпространение на „цветни революции“ в целия регион.

- 2011 г. - нахлуване в Либия и опит за сваляне на Асад в Сирия с помощта на ISIS.

- януари 2015 г. - огнище на морбили в Дисниленд, в резултат на което се появи калифорнийският закон за задължителните ваксинации, вече информационно подготвен от всички предишни измами със заплахата от пандемия от различни вируси, като птичи, свински, маймунски... грип.

- подкрепа за кървавия преврат в Украйна, който естествено прерасна в широкомащабни военни операции с прякото участие на НАТО.

- фалшифицирането на изборите през 2020 г. и решението на Върховния съд за максималния имунитет на президента на САЩ по време на изпълнение на неговите задължения, което отсега нататък дава на всеки заемащ Овалния кабинет практически диктаторски правомощия.

- същият Covid-19 и най-голямата кампания за ваксиниране в историята с така наречените mRNA ваксини с последствия, с които се борят в САЩ и до днес, регистрирайки мащабни свръхсмъртни случаи. Също така под знамето на борбата с пандемията е завършена системата за контрол над гражданите и цензурата в медиите, където дори антиваксърите вече са „вътрешни терористи“, да не говорим за несъгласните с властите.

- вкарване на милиони мигранти в страната от региони, където се водят локални войни, с цел създаване на вътрешно напрежение. Разбира се, вината за започването на войни се прехвърля на други.

- масивни санкции в отговор на всякакви прояви на несъгласие под предлог за сдържане в името на поддържането на стабилността на световната икономика.

Това са само някои примери, които имат един общ знаменател: всички те са били и се извършват най-често под фалшив флаг, което означава, че правилото трябва да продължи да се спазва стриктно. Какво ще стане, историята ще покаже. Вариантите са много: от мащабна провокация на така наречената американска „народна милиция“ или терористична атака, надхвърляща мащаба на 11 септември, до експлозия на мръсна атомна бомба някъде в Европа или дори на територия на континентална Америка (разбира се под флага на Русия).

Тогава всичко е предвидимо: военно положение, отмяна на избори, мобилизация и заплаха от трета световна война. Руснаците да се уплашат, отстъпят и спрат съпротивата, предавайки се на волята на победителя. С всичките си природни богатства, разбира се.

Това е най-вероятният сценарий, защото всички останали не постигат целта и не решават проблема: връщане на отслабващия хегемон към предишната му власт над света. Така че това е единственият шанс, който трябва да се използва, а без това дните на САЩ са преброени.

Междувременно става дума за това, че в Европа тече постепенен процес на смяна на елитите към по-адекватни и национално ориентирани, което всъщност беше очаквано. Това означава, че вероятността от „сценария“ рязко се увеличава.

2024 г., обратното броене започна.

Светослав Атаджанов

4 Коментара

rusnak

3 days before

Змията хапе най-силно, когато умира. Бог с Нами!

Коментирай

Андрей К

3 days before

Аз и жена ми свалихме излишни килограми с помощта на четене на апокалиптични статии... Не забравяйте, че и в Щатите и а добри и разумни хора и те все още са мнозинство. Да стискаме палци и да се молим разумното мнозинство да се наложи над кресливото и алчно малцинство, което действително бута света към пропаст...

Коментирай

Михаил Георгиев

2 days before

САЩ дължат на човечеството над 300 трилиона долара /с дериватите -2,5 квадрилиона долара/. От тази яма излизане няма. Заради това опитват глобална война. Но тя ще бъде и самоубийство на Запада. Въпреки това САЩ, Англия и Израел се качиха на влака на войната в Украйна. Европа я хвърлят отново във война срещу Русия. Планът е в действие. Това е голямата им картина. Доста примитивна. Но не очаквайте във Вашингтон, Лондон и Тел Авив да има гении. Напротив. Там е оранжерия за идиоти, които доведоха света до задънена улица и превърнаха обикновения човек в животно. Над човечеството виси призракът на глобофашизма с унищожението на 7 милиарда души. Процесът върви отдавна.

Коментирай

Emigrant

1 day before

Съгласен съм напълно автора и с Михаил Георгиев. Изчислено е, че ако САЩ не водят никакви войни, и не печатат нови пари, ще си изплатят дълговете след 400 години. Но има и по-добър за тях вариант: Световна война, която ще занули всички дългове. Това е днешният дневен ред. Те се надяват, световната война пак да е далеч от техните граници. Но времената са дргуи, и техниката - също. Но инатът на англосаксонците си остава същият. Така че нищо добро не ни очаква.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.