АПРИЛСКО ВЪСТАНИЕ И УКРОНАЦИЗЪМ - ДВА АНТИПОДА, КОИТО Е ПОЗОРНО ДА БЪДАТ СРАВНЯВАНИ

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/aprilsko-vastanie-i-ukronacizam-dva-antipoda-koito-e-pozorno-da-badat-sravnyavani/3279 SvobodnoSlovo.eu
АПРИЛСКО ВЪСТАНИЕ И УКРОНАЦИЗЪМ - ДВА АНТИПОДА, КОИТО Е ПОЗОРНО ДА БЪДАТ СРАВНЯВАНИ

Вчера американското земноводно фрогнюз публикува едно материалче от Огнян Стефанов, с което неизвестният за мен журналист ( неизвестен, защото двайсет години живях в емиграция и съм пропуснала възхода на мнозина "подземни босове и техните медийни авторитети") се надява да позабърше суратя на Кирчо от поредния срам, който Канадецът си докара, отъждествявайки действията на режима на Зеленский с подвига на Априлското въстание.

Неизвестният за мен журналист, за когото прочетох в Гугъл, че е завършил образованието си в Лвов, който по това време се намира в СССР - а в СССР следваха само наследниците на видни комунистически другари - натрива носовете на критиците на Канадеца, криейки се зад заключенията на един отявлен извращенец на историята - Пламен Павлов. Не зная дали П.Павлов формално се числи към соросоидната дружинка, но изказванията му по важни политически и исторически събития не биха могли да следват по-точно предначертанията на нашия възлюблен милиардер-филантроп. Някога Павлов беше уважаван млад учен, беше преподавател на моята дъщеря във ВТУ, която се изказваше добре за него, но явно политическото и административното му издигане не са се случили без коренни промени във възгледите - или по-точно в съвестта. Позовавайки се на него, "защото той познава много добре историята", Огнян Стефанов триумфално утвърждава, че "премиерът" има пълното морално и историческо основание за такова сравнение. ( Киро и история?! Киро и морал?! )

Няма да ви занимавам с цитираните от Стефанов твърдения на Павлов, които са позорни - не за титлата "професор", защото соросоидите я превърнаха в мръсна дума у нас - а за званието историк. Ще изредя накратко причините, поради които дори намекът за сравнение между укронацистите и априлските въстаници - е непоносимо светотатство.

1. Организаторите на Априлското въстание следват заветите на Левски и нямат нищо общо с идеите и делата на Бандера и Петлюра. Според Наредата на Левски за бъдещото устройство на свободна България, всички националности на нейната територия трябва бъдат равноправни и еднакво отговорни пред закона.

2. Априлските революционери никога не са се вдъхновявали от каквато и да било форма на нацистка идеология.

3. Априлските въстаници никога не са извършвали геноцид над небългарско и нехристиянско население. Не са извършвали и проповядвали никакъв геноцид.

4. Априлци никога и никого не са поразявали с биологични оръжия, не са изграждали биолаборатории и не са посявали смърт чрез болести ( обратното прави Турция през Балканската война, когато взривява холерна епидемия сред българските войници ).

5. Никакви външни сили никога не са въоръжавали априлските въстаници и не са изсипвали милиарди в банковите сметки на организаторите на въстанието. Апостолите не са забогатели нито по време на организацията, нито след избухването на Априлското въстание, а Зеленский и неговият кръг от олигарси са доларови милиардери. Вместо богатство априлските революционери храбро са приели страдания и смърт в името на народа си.

6. Организаторите на Априлското въстание не са били част от никакво правителство, не са разполагали с власт, не са участвали в централното управление на Османската империя, нито на нейните вилаети.

7. Организаторите на Априлското въстание са били младежи с кристални биографии, те не са били движени от никакви други подтици, освен от най-чиста любов към Отечеството. Те са били хуманисти от най-висок разряд. Не са били нито наркомани, нито пияници, нито садисти.

Мога да изброявам още дълго. Заключението е едно: за никакво сравнение между Априлската епопея и антинародния, паразитен, гибелен за Украйна, режим на Зеленский, не може и дума да става. Подобно сравнение е гнусна храчка върху България, върху най-светлата част от новата й история, върху делото на всички дейци на Българското Възраждане. Такъв паралел могат да правят само заклети врагове на нашия народ, закоравели в изопачаването на историята. Почти не мога да повярвам, че един историк може да падне толкова ниско, че да подкрепя подобна низост. Но... ето че такъв се е намерил - и той не е единствен. За такава съзнателна измама, за такова духовно мародерство, се носи отговорност и отвъд гроба - пред Страшния съд.

Колкото до "журналиста Стефанов" - коментарът ми е същият, който изразявам винаги в моите статии за подобни иванчопенчовци - тия които преди лижеха подметките на БКП, КПСС и Съветския съюз, сега са най- върли евроатлантици и врагове на Русия. "Украйна" в речника на такива хамелеони, както отбелязвам и в предишните си текстове, е само евфемизъм на САЩ и НАТО. Те пет пари не дават за украинския народ. Колкото до обвиненията на Стефанов, че всички, които се отвращават от глупостите на Киро Канадеца, са "глутница", платена от Кремъл - те явно са породени от собствения му морал и практика - да пише това, за което му плащат. Аз съм абсолютно против "военно- техническата помощ" за Украйна. Нека Стефанов провери колко финикийски знаци или други съкровища съм получила от Путин.

А какво да кажа за Киряк ( Стефчов ) Петков? Какво може да се каже за една нула, освен че е нула. И всяко число и стойност, умножени по нула, също се превръщат в нула.

Но що чини тая нула начело на държавата? Защо още търпим да нулира всичко, до което се докосне?

Милена Върбанова

---------

* Статията отразява само моето лично мнение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.