БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКИ ПРОЕКТ

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/balgariya-nad-vsichki-proekt/4221 SvobodnoSlovo.eu
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКИ ПРОЕКТ

Чета, слушам българските политици и оставам с усещането, че не съм в България, а в американския Сенат или Конгрес. Призивите за въоръжаване на Украйна, подкрепа на нацистите там и на шута Зеленски карат човек да се чувства леко неадекватно, защото не може да разбере логиката.

Дори членството ни в ЕС и НАТО не оправдава глупашкото поведение и откровено национално предателство. Явно някои депутати и министри са полагали клетва директно на Козяк, а не в българския парламент. И много си личи. И от думи, и от действия.

Как за толкова време не чух някой от управляващите да се притесни как българите ще си платят тока и как ще оцелеят в тази криза. Как не чух притеснения откъде ще вземем енергия и на каква цена? Как не чух поне опасения какви хора влизат в България в момента. Няма и да чуя.

Българските интереси са заметени под килима като нещо срамно и неудобно. Важно е да са защитават американските такива. Някои ми се оправдават, че няма как да постъпваме различно от ЕС и НАТО, защото членуваме там. Но някак си думата колония не смеят да я произнесат. Защото суверенните държави сами вземат решения. Евроатлантиците не виждат явно разликата. Или не ги устройва да я видят.

Националната държава е важна. А не васалитетът към чужди държави и съюзи. Освен обогатяването на определени политици, аз не видях големи ползи от ЕС и НАТО. Досъсипа се селското стопанство, приключихме с животновъдството, почти всички плодове и зеленчуци на пазара се внасят отвън.

Енергията ни е собственост на чужди фирми. Дори политиците ни първо искат да ги харесат в Брюксел, а след това в България.

Въвличат ни във война. Това е истината, която не искат да чуят.

Защото войната е и срещу българския народ. Очаква ни глад и студ, ако продължават с тази недалновидна и продажническа политика. Не ме интересува как се ритат Байдън и Путин. Мен ме интересува нашият народ и неговото бъдеще. Което става все по-мрачно.

Кирил Петков прави недообмислени и откровено глупави постъпки. За изказванията му няма да коментирам, всички виждат "резултирането на курулацията". ДБ са истерясали от напъни да ни вкарат във войната, като предоставим оръжие на Украйна, и дори тук да дойдат американски войски "да ни пазят". Или по-скоро да пазят тях, че ако стане тегаво положението, да могат да се изнесат навреме. БСП се надяват да запазят място във властта колкото може по-дълго, въпреки че виждат как електоратът им от ден на ден се топи.

Видни общественици, журналисти и всякакъв друг умнокрасивитет пръска злоба по медиите и плюе срещу Русия. Призивите да подкрепяме Зеленски, ако ги бяха приложили към българските интереси, досега да сме станали водеща развита европейска държава. Да, ама не! Явно българският народ не им плаща толкова добре като тези отвън.

Странно е как уж нормални хора започват да говорят глупости всеки ден и да се овълчват, като употребяват език и стил на говорене, по-подходящи за нацистките концлагери. Скоро Глиш/ст/ев призова путунофилите да се горят живи. Друга евроатлантичка призова за гражданска война и да ни "позачистили". Да, демократи! Да, евроатлантици! Такива, призоваващи за забрана на сайтове, на хора, за окончателно решение на въпроса с русофилите в България. Но това, понеже е угодно на американците, минава за демокрация. И когато им кажа истината, озверяват от това, че някой се осмелява.

Аз няма да се оплаквам от злобните коментари, имейли и прочие на любимите ми евроатлантици. Просто кротко ще посоча, че само ме амбицират. Като котките съм, докато мърдат, ще са ми интересни за лов. Така, че да понамалят малко праведния евроатлантически гняв от това, че искам да защитя българските национални интереси. Една ментално увредена евроатлантическа дама с артистични наклонности, майка рускиня /не знам защо се сетих за хипотезата, че майката на АХ е била ев.../, със звучното име Татянка, пък обяви за враг, предател, путинофил и парцал всеки, който си сложи българско знаме на профила. Явно да си българин, не е демократично и евроатлантическо! Някак си не се вписва в прайда на ценностите им!

Свестните у нас мислят за луди. Ботев е бил обявен за терорист, а предател е пуснал куршума в челото му. Левски е смятан за безумец, тръгнал срещу една империя сам. Бенковски е смятан за авантюрист, който само им разваля рахатлъка. Днес всички ние, които се борим за България, ще бъдем оплюти и мачкани. Но нашето дело е България!

Понита: Проблемът Ви е, че когато Ви свърши финансирането отвън, приключвате и Вие. Проблемът е, че малкото жълтопаветници, които Ви подкрепят, на фона на българския народ, са незначителна част. Проблемът е, че колкото сте кресливи, толкова и сте неприятни в очите на българите. Проблемът е, че искате да ни вкарате във война, в която българите нямаме работа и не е наша война. Впрочем, защо Татянка, Ристе, Аламанов и прочие Zган, не са на фронта да помагат на Украйна!?! Да дадат пример! С интерес ще наблюдаваме.

А до пълната и окончателна победа на нацистите в Украйна, които ей ся ще превземат Кремъл, се надявам да се погрижим за българите. В края на този месец изтича мораториума върху цените на тока. В бюджета се прие либерализация на пазара на ток. Някой мисли ли за това как българите ще си платят тока? Някой мисли ли, дали при тази криза в света с доставките на основни стоки, можем да се справим. Впрочем, Китай подкрепя Русия. Как още Кирил Петков не е предложил да наложим санкции на Китай!?! /в този случай поне Илиенци можем да затворим/.

Хайде, българи, да се върнем в реалността. На българска земя. На земята на българите! Знам, че това много дразни някои. Но ние сме. И ще бъдем!

Елена Гунчева

*Публикацията отразява само МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ като гражданин и българка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.