Българската абитЮрентка

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/balgarskata-abityurentka/3032 SvobodnoSlovo.eu
Българската абитЮрентка

Техните изтеглят 10 бона на бърз кредит, дадат половината за рокля и грим, а другата половина за разходите в кръчмата. Увъртят се в борчове за 4 години напреде, кажат си "Епа те гостите все че донесат нещо, от тех че избиеме" - гледат пресметливо-инвеститорски.

Наш'та не спира да се хвали, обсъжда съученичките й с по-скромни рокли, не можела да разбере как имало момичета с рокли за по 200-300 лева. Балът бил веднъж в живота, било най-важното събитие, не било за бедни. Едвам изкласила до 12 клас, на матурата се скине да преписва, баща й покани 40 човека на бала, момичето му щело да записва виШо образование. Иде нашта на изпращането в дискотеката, надере се като Миле Китич на абитуриентския му бал, направи "Капричоза" на двама съученици в тоалетната, на другия ден на бала не яде от агнешкото - миришело й...

Роднините й искат да се снимат с нея за спомен, она ги гледа важно, ходи тежко, били селяни, било я срам, дърпали я назад. Качи се в 10 годишния Мечок на шефа на баща й, на светофара гледа нормалните хора, като че ли баща й е капарирал новата "S" класа от шоу рума в Щутгарт. След малко до тях спрат две съученички с Панамера и Макларън, наш'та цъка с език, били ку*ви, не разбирала каква била цялата тази показност покрай баловете... Качи се на Мечока, почне да върти гюбеци, щрака с пръсти, почне да пръска с шампанско "Искра", гледа тарикатски, все едно пръска с "Вьов Клико" жълт етикет.

Влезнат у ресторанта, с целия клас 5 години едва се изтраят, даже и на класната правила интриги с другите учители, пуснат "един неразделен клас", запрегръща ги всички, ревне с пълно гърло. Родителите й останат да доизпратят гостите, они надиплят още 2 бона сметка, прилошее им. Бащата прегърне жената, вика: "Малкото ни момиче вече е голяма жена, всичко си струва, щом се забавлява. Какво ли прави в момента" - ревне от гордост. Она в тоя момент изшмъркала повече материал от Константин на участие в Созопол, запотила се като Веселин Маринов след третия антракт, грима й за 300 лева се размил, у лицето заприличала на Краля на нощта от "Игра на тронове".

Тръгнала без една стотинка, цяла вечер отваря едно по едно от пликчетата с парите от роднините, профука всичко за пиене и бело, сутринта нЕма два лева за такси, изчака да стане 5:30 - тръгне си с градския транспорт...

Stanislav Peev

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.