Бежанка от Украйна съди приютила я британка за робовладетелство, защото я карала да си мие чиниите

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/bezhanka-ot-ukrayna-sadi-priyutila-ya-britanka-za-robovladetelstvo-zashtoto-ya-karala-da-si-mie-chiniite/252 SvobodnoSlovo.eu
Бежанка от Украйна съди приютила я британка за робовладетелство, защото я карала да си мие чиниите

Британка, която приела украинска бежанка, беше обвинена в робство, след като помолила гостенката си да измие чиниите.

Според Daily Mail, украинската бежанка, която живеела с 42-годишната Хана Дебенхам в продължение на три седмици, се оплакала на полицията, че от нея се изисквало „да почисти къщата си за малко или никакви пари, криейки се зад схемата за украинско заселване“.

 

Самата Дебенхам обяснява, че тя и съпругът й са поканили 30-годишната украинска бежанка с дете да живее при тях при условие, че тя ще гледа децата им 2-3 дни в седмицата срещу 200 паунда.

Скоро обаче станало ясно, че украинката не е измила чиниите след себе си и детето, във връзка с което британците я помолили да измие чиниите. Именно това искане довело до жалбата в полицията.

След четиричасов силно пристрастен разпит в полицията британката е изпаднала в шок. „Просто искахме да помогнем. Ако ме обвинят, ще трябва да го декларирам и това ще се отрази на кариерата ми ", каза Хана.

А на съпруга й дори било казано, че ако фактите за поробването бъдат потвърдени, тогава съпругата му ще бъде осъдена на доживотен затвор. За щастие фактите, че семейството е използвало украинката като „робиня“, не бяха потвърдени и историята не получи продължение. Но Хана Дебенхам все още не може да се успокои.

Украинска бежанка с дъщеря си. Името и лицето й не могат да бъдат показани поради съдебни съображения. Снимка: dailymail

„Вярвам, че ние и местното училище дадохме на бежанците повече, отколкото беше необходимо... Но в замяна тя ме подложи на много стрес, тъй като полицията ме разследваше... Сега, когато видя украинското знаме в тази страна, не мога да не се ядосвам на хора, които нямат благодарност и уважение към хора като мен, които наивно си мислеха, че могат да направят този свят по-добро място, ако им помогнат, като ги поканят да живеят с тях ", каза Дебенхам.

По-рано подобни оплаквания от украински бежанци сподели и британката Клара Магуайър. Тя приютила Людмила Зосим от Киев с дъщеря й. Клара се опитала да им помогне, но не чула нито дума на благодарност в отговор, напротив, младото момиче включвало музика през нощта, говорело силно по мобилния си телефон с приятели и не отговаряло на молбите за тишина.

Превод: БЛИЦ

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.