„БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА КАТАСТРОФА С ВАKCИHИ“: Интервю с професор Масанори Фукушима

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/bezprecedentna-katastrofa-s-vakcihi-intervyu-s-profesor-masanori-fukushima/26862 SvobodnoSlovo.eu
„БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА КАТАСТРОФА С ВАKCИHИ“: Интервю с професор Масанори Фукушима

Материал за размисъл:

„БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА КАТАСТРОФА С ВАKCИHИ“: Интервю с професор Масанори Фукушима

от Филип Патрик, 01.01. 2023 г.

(превод: Албена Даракчиева)

На 25 ноември се случи изключително рядко събитие в продължаващата сага за COVID-19 – истината беше казана на властта. Изтъкнат лекар и експерт по инфекциозни болести получи свободата да говори като държавен служител, без посредничество и без видимо ограничение във времето. Въпросният лекар беше изтъкнатият онколог, почетен професор в университета в Киото и представител на Института за изучаване на общественото здраве(LHSI) Масанори Фукушима. Неговите строги и страстни упреци като служител от Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи (MHLW) относно безопасността на ваксината срещу COVID-19 и прозрачността на правителството завладяха обществеността. Записът бързо се разпространи, издигайки доктор Фукушима до статуса на водещ критик на ваксините срещу COVID-19 в Япония.

Интервюирах професор Фукушима чрез Zoom на 28 декември. Той започна, като ми даде малко предистория на кариерата си и обясни защо се е намесил в проблема с ваксината срещу COVID-19, преди да премине към конкретните й вреди, вижданията си за реакцията на японското правителство и бъдещето.

Филип Патрик: Професор Фукушима, благодаря ви, че ми позволихте да говоря с вас. Мога ли да започна, като ви помоля да ми дадете малко информация за събитията на 25 ноември и как се оказахте въвлечен в проблема за безопасността на ваксината срещу COVID-19?

Масанори Фукушима: Завърших биохимия като следдипломна квалификация в университета в Киото и всъщност съм най-старият медицински онколог в нашата страна. Открих в академичния сектор първата амбулаторна клиника за пациенти с рак през 2003 г., когато бях професор в университета в Киото. Започнах да се занимавам с фармакоепидемиология през 2000 г. Нейната работа е да предотвратява бедствията, предизвикани от лекарства. Това й е мисията, raison d’etre. Ето защо съм въвлечен в проблема с ваксините срещу COVID-19. Защото нито един учен, само няколко лекаря взеха отношение по проблема с ваксините.

И така, когато чух, че правителството, ЕС и САЩ са започнали да прилагат информационна РНК, първата ми мисъл беше, че това е изключително глупаво. Тъй като информационната РНК е еволюционна клетъчна система, която винаги се разгражда за много кратко време. Информационната РНК е крехка и трябва да се разгради незабавно в тялото. Но тази ваксина е модифицирана и манипулирана, за да бъде стабилна и да се интегрира в наночастици. Наночастиците са вторият проблем, тъй като те винаги се включват във всеки тип клетки, особено в стволовите клетки. Стволовите клетки са много важни за възстановяването на всички видове клетки. И третият проблем е, че не предоставя специфичност на доставката. Тя (информационната РНК) се инжектира в тялото и обикаля цялото тяло като разнася спайк протеини. Това е основен проблем. Шипчестият протеин е много опасен.

И така, когато за първи път чух, че правителството използва тази ваксина и PMDA [японската регулаторна агенция, еквивалентна на FDA] я е одобрила, бях много, много разтревожен. А после това се превърна в някакъв култ. Те все още вярват в ефективността на ваксината – сякаш е вид Месия.

ФП: Защо спайк протеинът е опасен?

МФ: Шипчестия протеин се свързва с рецепторните протеини, които [се] експресират [в] повечето клетки. Така че той [шипчестият протеин] атакува всички видове клетки, особено ендотелните клетки в съдовата система, което може да доведе до коагулация. Ако ендотелните клетки се свържат със спайк протеин, се задейства коагулация.

ФП: Значи, говорим за инфаркти?

МФ: Да, ако главната артерия е засегната, това може да доведе до такива сериозни състояния като инфаркти или инсулти. И FDA е засякла увеличаване на случаите на белодробна тромбоза.

ФП: Вие сте написали във вашите доклади [публикувани в японски журнал], че е имало 2000 смъртни случая, докладвани на правителството [MHLW] като много вероятни да са в резултат от ваксината. В един от вашите доклади вие го споменавате като „върха на айсберга“. Колко по-зле може да бъде?

ФМ: Всяка оценка има много лица. Докладите са главно от лекари, които са се грижили за пациентите, но повечето ваксинации не се правят в клиники, а в центрове за ваксинация, управлявани от префектурите, като инжекцията се поставя от медицинската сестра, така че в повечето случаи лекарите не са пряко включени във веригата на събитията и е малко вероятно те да докладват проблемите с ваксината.

Случаите се натрупват, но правителството отрича причинно-следствената връзка дори когато става дума за аутопсия, а патологът намира точно тази причинно-следствена връзка. Има ясни доказателства за значителното увеличаване на сърдечните проблеми; съдовите проблеми като инсулти; симптоми, подобни на пневмония и други.

ФП: Но аргументът, който хората, които вярват в тези ваксини, винаги изтъкват, е, че дори с някои проблеми, ваксините дават много повече на хората, отколкото вземат. Какъв е вашият отговор на това?

МФ: Помолих правителството да разкрие смъртността от COVID-19 при ваксинирани и неваксинирани хора. Тази статистика е критична. Ако няма разлика, тогава смъртните случаи, причинени от ваксината, не оправдават тяхната употреба. Официално поисках тази информация чрез моя адвокат на 1 август. И първият отговор беше "изчакайте два месеца". А последният отговор - „не, не разкриваме такива данни“. Така че следващата стъпка е да съдим правителството.

ФП: Планирате ли да съдите правителството?

МФ: Да, въз основа на Закона за достъпа до информация.

ФП: Значи те отказват да разкрият жизненоважна информация, която обществото трябва да знае и която може да спаси животи?

МФ: Да, точно така. Това звучи като някаква шега. Защото правителството разкри такава информация миналата година. И има доказателства, че при хора под 65 години смъртността при неваксинираните е по-ниска от тази при ваксинираните. Не е никак смешно, защото има много смъртни случаи, така че не можем да се смеем, а поведението на министерството е много глупаво.

ФП: И така, те преди това са давали данни, но после са спрели да ги дават, вероятно защото са неудобни. Става невъзможно да намерим информацията, от която се нуждаем, за да разберем дали ваксините работят или не? В един момент във видеото казахте „изглежда, че криете данни“.

МФ: Да, и мисля, че бяха разстроени. Има толкова много смъртни случаи. Това е безпрецедентна катастрофа с ваксини. Не мога да си представя колко хора наистина са загинали. 2000 е минимумът, само върхът на айсберга.

ФП: И това е при всички възрасти, нали? В един от вашите доклади имаше 28-годишен мъж, който почина след втората ваксина без здравословни проблеми?

МФ: Точно така, никакви здравословни проблеми. Пет дни след втората ваксина. Много е трагично.

ФП: Смятате ли, че мащабът на това е толкова огромен, а скандалът е толкова голям, че правителството просто не може да го приеме? Те биха предпочели да продължат и да се преструват, че ваксините работят, но не да признаят мащаба на бедствието? Това ли е тяхната позиция?

МФ: Като че ли това не е точната аналогия. По-скоро: ако бъде убит един човек, това по закон е убийство, докато ако бъдат убити много хора в ситуация на война, то тогава никой няма да отиде в затвора.

ФП: Веднъж някой каза, че колкото по-голяма е лъжата, толкова по-лесно тя може да мине. Защо японците все още се ваксинират?

МФ: Мисля, че процентът намалява. Много хора спират. И очевидно медиите не насърчават ваксинирането толкова, колкото преди.

ФП: Значи в медиите има по-малко насърчаване, няма нищо за пораженията от ваксините, но все по-малко насърчават ваксинирането? Тонът е смекчен.

МФ: Да, това е японският начин. Но този проблем става все по-голям. Едно много популярно списание публикува поредица за проблемите с ваксините. Тяхното влияние е много голямо, така че следващата година ще настъпи промяна.

ФП: И трима други лекари се изказаха (Коджима, Сано и Нагао). Какво е усещането сред лекарите като цяло?

МФ: Да, д-р Нагао се свърза с мен и поиска диалог. А професор Сано беше с мен на срещата на 25 ноември. Той беше на същата маса. Също и професор Коджима от университета в Нагоя. Професор Коджима е много важен човек, който достигна до проблемите с ваксините чрез много важен анализ.

ФП: Значи групата става по-голяма?

МФ: По-голяма, но аз не съм ги организирал. Аз се намесих, защото ме помолиха да напиша статии за COVID-19 и едната беше за това как да избегнем COVID-19 и да се справим с вируса. Препоръчах подходяща употреба на незабавна стероидна терапия. Когато COVID-19 се появи в Япония за първи път през февруари 2020 г., събрах информация от Китай и заключих, че от критично значение е да се спре развитието на интерстициален пневмонит. Отговорът е в това да се открие спада в нивото на кислород в кръвта. Ако е под 95%, проверявате КТ и ако има признак на инфилтрация, започвате лечението.

ФП: Значи съществуващите лечения са достатъчни?

МФ: По принцип да и ако атакувате вируса с антивирусно лекарство, той [просто] се развива. Алфа, Бета, Гама, Делта и т.н. Всички вируси се развиват, когато са в комуникация с хоста. Това е биологичен принцип.

ФП: Значи ваксините са безполезни?

МФ: Безполезни са. Така мисля.

ФП: Според една теория, интервенциите като локдауните, разделянето на хората, затварянето на училищата и т.н. са повлияли на развитието на вируса, като са прекъснали естествената му еволюция и така вероятно са го принудили да стане по-заразен. Би ли било по-добре просто да се държим нормално, да позволим на вируса да се разпространи и просто да лекуваме болните своевременно, както описахте?

МФ: Трудно е да се отговори кратко на този въпрос. Еволюцията на вируса се основава на комуникацията с гостоприемника, така че не можем да предвидим съвсем точно тази еволюция на вируса, но като цяло вирусите се развиват, за да станат по-симбиотични с гостоприемника. Първоначално мислех, че COVID-19 ще бъде подобен. Смъртността е намаляла и е достигнала платото си и не мога напълно да опровергая, че ваксините са били ефективни, но наистина трябва да мислим, че лекарите са подобрили своите техники и че вирусът е станал по-малко опасен.

ФП: Така че не е оправдано да се свързва намалената смъртност със самия вирус. Това е post hoc ergo proctor hoc разсъждение.

МФ: Да, и още нещо – клиничните насоки за лечение на COVID-19 вече имат 8-мо издание. Много са педантични и полезни. Ако практикуващият лекар се придържа към лечението, има много голяма вероятност пациентът да се възстанови.

ФП: Още няколко медицински въпроса. В записа казахте, че японците са били сравнително леко засегнати, защото са имали предварително имунитет, може би поради предишно излагане на коронавируси?

МФ: Да и това откритие е много важно. Има доказателства на лекарите от Стоматологичния университет в Канагава и те откриха, че неваксинираните и неинфектираните болногледачи имат висок процент кръстосано реактивен IgA към SARS-Cov2 вируса в слюнката си. Това е много важно, защото ако направим ваксина за такова респираторно заболяване, трябва да направим мукозна или назална ваксина, а не инжекция, защото инжекциите създават само IgG, а не секреторни IgA антитела. Ваксините от инжекционен тип произвеждат само серумно ниво на IgG, като просто блокират вируса в тялото. Трябва да направим орална или назална ваксина, но това все още е трудно.

ФП: И накрая, във вашите доклади казахте, че вероятно бустерните инжекции увреждат имунната система на хората, излагайки ги на всякакви проблеми?

МФ: Да, това е известно от първите дни на ваксината, че тя може да предизвика ADE, когато антитялото стимулира нивата на клетъчните инфекции. И ако сте многократно дозирани, това може да доведе до първоначален антигенен грях. Ваксината от първо поколение е предназначена да атакува първия вариант и втория Delta вариант. Това вече беше ясно демонстрирано от доклада на Катрин Рейнолдс. Така че ваксинираните хора не произвеждат подходящи антитела за Омикрон. Ваксините могат да изключат вродената имунна система поради първоначалния дизайн на ваксината.

ФП: Хората откриват, че старите състояния се връщат, защото имунната система е увредена от ваксината?

МФ: Да, да.

ФП: Не знам дали познавате д-р Асийм Малхотра от Обединеното кралство. Той първо защитаваше ваксините, след това баща му почина и сега е явен и мощен критик на ваксините. И позицията му е те да бъдат спрени незабавно – докато не се направи задълбочен анализ на вредите от ваксините. Бихте ли се съгласили?

МФ: Да, разбира се. Спрете веднага. Правителствата по света разполагат с данните. Подсигурете достъп до данните. Спрете имунизацията и започнете научната дискусия. И трябва да проучим дългосрочните ефекти на иРНК ваксините. Правителството не трябва да крие и манипулира данните.

ФП: Благодаря ви професоре. И благодаря, че казахте истината на властта.

Филип Патрик е журналист на свободна практика в Токио.

____________________________________________

Линк към оригинала: https://dailysceptic.org/…/unprecedented-vaccine-disaster…/

/Превод: А. Даракчиева/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.