Добре дошли в лудницата. Или всекидневното настъпление на джендърите у нас

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/dobre-doshli-v-ludnicata-ili-vsekidnevnoto-nastaplenie-na-dzhendarite-u-nas/23319 SvobodnoSlovo.eu
Добре дошли в лудницата.  Или всекидневното настъпление на джендърите у нас

Една абсурдна случка завчера вечерта пак разбуни гнева на обществото. В помагало по математика за т клас издателството "Сънрей" включило следната задачка: "Панталонките на момченцето струват 10 лева, а блузката му е с 20 лева по-скъпа. Колко струва роклята му?" С оголените си нерви покрай натрапването на Истанбулската конвенция хората реагираха на поредния "джендър" факт в образованието ни, а самото издателство взе да се извинява, че в бързината "станала грешка". Зам.-министър Деница Сачева тутакси реагира, че МОН ще съди издателството - но не заради "джендър" задачката, а за това, че на помагалото пишело "одобрено от МОН", а това било лъжа. Вчера пък родители писаха в мрежата, че "задачата" била фалшификат, в истинската ставало дума за бебе. Така и не се разбра какво тогава коментират МОН и издателството.

Това оголва известния проблем за разградения двор на образованието ни, но не засяга "болната" тема на деня. Същото министерство си пасува около скандалите с една джендър фондация, която, без да е приета конвенцията, преспокойно пита децата из училищата искат ли трета тоалетна и прави детски джендър конкурси.

Продължава общественият скандал и с новия български филм "Лили рибката", финансиран от държавата и от друго място, което публично не се назовава. Той е за момченце, което по фантастичен начин се превръща в момиченце и съществува в две лица едновременно: като Алекс-Дани. А всички, които не го разбират, са показани като недодялани простаци. С мъгляви обяснения авторът Ясен Григоров се опита да каже, че целта на филма е възпитаването на децата в толерантност към различните, а "двойното същество" било просто детска приказка, една фантазия, която децата много харесвали. Всички, които се възмутиха, бяха обвинени, че роптаят, без да са гледали филма. Но една майка написа в мрежата, че е завела детето си да види филма и отчаяно призова всички родители да не повтарят грешката й, понеже става дума за откровено и перфидно чрез вълшебствата си обработване на детските мозъци в полза на трансполовите "джендъри".

Разбира се, всички тези неща не са случайни и не са плод на инцидентни хрумвания. Тяхна основа е политическият натиск от страна на властта и на външни кръгове България да ратифицира скандалната Истанбулска конвенция. Никой от властта вече два месеца не е гъкнал дори за придружаващия конвенцията обяснителен доклад, където в пункт 53 е казано в прав текст, че гейове, лесбийки, трансполови, сменили пола си и пр. са "под особеното внимание" на конвенцията. Ни звук не са издали управляващите нито за задължителното според документа въвеждане на "джендър образование", нито за международния конвент GREVIO - орган, който според конвенцията е с неограничени права да проверява как държавите я изпълняват и да налага санкции. Когато им се тикат в носа тези неща, те се правят на глухи и неизменно повтарят: "Конвенцията е за защита на жените от домашно насилие". А реално въпросната конвенция не съдържа нищо повече от това, което съществува в специализираните закони на държавите, на нашата включително.

Затова пък лъжите на политическо ниво са изобилни. Всички били одобрили конвенцията, само България - не и ако искаме "да сме в Европа", сме длъжни да я ратифицираме. Господа, 11 държави само в ЕС не са ратифицирали документа и нямат намерение да го правят. А България е "в Европа", много преди западните джендър радетели да са се пръкнали, освен това има пълното право на независима държава да решава сама дали иска първолаците й да изчисляват колко струва рокличката на момченцето.

Но външният натиск е невероятен, да не говорим за агресивното поведение на шефа на ПЕС Станишев. Преди два дни шефката на бюрото на фондацията на германските социалдемократи "Фридрих Еберт" в София Хелене Кортлендер публикува коментар, странно съвпадащ с думите на Станишев - че БСП била единствената лява партия в Европа, която се противопоставя на конвенцията, че Нинова била популист и си решавала "партийни сметки", но че, ако България иска да е в Европа, трябва да приеме конвенцията. Явно авторката нещо бърка, понеже БСП не е социалдемократическа партия; съпротивата срещу конвенцията създаде вътрешнопартийни проблеми, а не ги реши. Но пък цял български народ (освен тези, които разчитат да лапнат бъдещите "джендър грантове") е възмутен от конвенцията, затова нека Нинова да бъде "популист" заради това, че чува единствено и само "вокс попули" - гласа на народа. Не тя, а Цветан Цветанов си урежда вътрешните сметки в правителството, като завчера вечерта окна във фейсбук, че ГЕРБ нямало да бързат с конвенцията. Направи го заради обвиненията на Волен Сидеров, че Цветанов е основният силов играч "за" конвенцията и натиска Валери Симеонов да го подкрепи.

Колкото до откровения натиск от Запад, в края на декември 2017 г. главният прокурорски съветник на Съда за правата на човека в Страсбург издаде заключение, че традиционното семейство вече е архаизъм и който го защитава, извършва дискриминация! Органите на ЕС вече обсъждат общ документ за правата на еднополовите бракове. А в САЩ вчера модният дизайнер Рио Урибе предизвика фурор, като представи новата си колекция чрез детето транс-активист Дезмънд Наполис, основател на първия клуб за трансджендър деца и икона на ЛГБТ общността. Добре дошли в лудницата!

Велиана Христова

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.