Един въпрос към д-р Емилова: Могат ли децата да гладуват?

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/edin-vapros-kam-d-r-emilova-mogat-li-decata-da-gladuvat/137618 SvobodnoSlovo.eu
Един въпрос към д-р Емилова: Могат ли децата да гладуват?

Когато става дума за лечебно гладуване, отговорът е ДА. Много родители, когато чуят за лечебно гладуване по метода на Лидия Ковачева – с плодове и чай с мед, имат първосигнална реакция: не, абсурд, това е вредно за техните крехки организми!
Тази реакция е и резултат от насажданата от официалната медицина негативна реакция към този метод изобщо. Най-често при нас идват родители с деца с наднормено тегло (някои от тях имат дори високо кръвно и омазнен черен дроб). Но истината, доказана от нашата над 30-годишна практика, е че лечебното гладуване е добро не само за децата с наднормено тегло. То се оказва също така онази вълшебна пръчица, която прекъсва спиралата от непрекъснати инфекции и вземане на антибиотици, дори вечно болното детенце да е с тегло под нормата. И в двата случая организмът на детето е излязъл извън равновесие и страда. Лечебното гладуване е начин всичко да се върне в равновесие, телцето да се изчисти от токсините - било то от прекомерно ядене или от антибиотици и лекарства, които се вземат често.

Какви други чудеса прави омекотеното гладуване при децата? Освен честите инфекции, настинки, ангини и грипове, които подсказват за слаба имунна система, успешно могат да се излекуват алергии, астма, стомашни заболявания като гастрит и кожни заболявания като атопичен дерматит и да се избегне операцията на третата сливица. Но тук има едно голямо НО! Децата винаги трябва да правят програмата на лечебно гладуване само в специализирана клиника под контрола на лекари, които имат знания и опит в областта на природонаучната медицина. Винаги тази програма трябва да бъде на плодове, билков чай и мед и никога само на вода или „сухо“ гладуване.

Колко дни на чай и плодове може да направи едно дете? Преценката е на лекаря, но при нас децата правят толкова дни, на колкото годинки са, и след това внимателно ги захранваме. Но има и изключения – някои деца с по-тежки заболявания могат да направят два-три допълнително, ако лекарят прецени. 

Малко статистика:

В света 40 милиона деца под 5 години с наднормено тегло! И близо 350 милиона деца между 5 и 19 години имат наднормено тегло и затлъстяване! За последните три години броят на децата със затлъстяване в Европа се е увеличил 3 пъти! Всяко четвърто европейско дете ще бъде с наднормено тегло и със затлъстяване през 2050., твърди Световната федерация за борба със затлъстяването! 

Седем дни, които ще променят живота на малкия Никола

Деветгодишният Никола дойде с родителите си Павлина и Никола старши за първи път в клиниката през юни и направи режим на плодове - цели 7 дни и 5 дни захранване! След месеци (от декември насам), в които често е вземал антибиотици за ангини и отит, Никола се чувства здрав и пълен с енергия! Морето, разходките, часовете по рисуване  и Кулинарното училище са го очаровали. Той вече може да прави любимия си веган сладолед у дома. Цялото семейство стъпка по стъпка променя начина си на хранене, вдъхновени от резултатите от гладуването: таткото Никола е свалил повече от 10 кг, Павлина изглежда още по-красива и стройна. Промяната в храненето идва и от новите знания, които са получили с лекциите в клиниката. Животинските храни в менюто на семейството са драстично намалени (а преди са присъствали сериозно, особено млечните, които според д-р Емилова помагат доста за честите ангини на Никола).

Рецепта

Смути с пъпеш

Вълшебна напитка през лятото, идеална закуска за децата! Узрял оранжев пъпеш нарежете на кубчета, добавете сок от портокал, лъжичка мед и листенца мента за украса. Можете вместо сока да добавите растително мляко – от бадем, кашу, или оризово… Когато сложите всичко в блендера можете да добавите и кубчета лед. 

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.