Европа с нейните извисени ценности, санкции, рестрикции и признаци на солидарност ще плати дебелата сметка от конфликта в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/evropa-s-neynite-izviseni-cennosti-sankcii-restrikcii-i-priznaci-na-solidarnost-shte-plati-debelata-smetka-ot-konflikta-v-ukrayna/4630 SvobodnoSlovo.eu
Европа с нейните извисени ценности, санкции, рестрикции и признаци на солидарност ще плати дебелата сметка от конфликта в Украйна

Кока Кола е създадена през далечната 1892 година от Ейза Григс Кандлер . Компанията е най-големият производител, дистрибутор и търговец на безалкохолни напитки, концентрати за производство на безалкохолни напитки и сиропи в света.

Тя е една от най-големите компании в Съединените американски щати с приходи от 37,27 милиарда USD за 2019 година. По публични данни към момента Кока Кола е собственост на The Vanguard Group, Бъркшър Хатауей и BlackRock.

The Vanguard Group е американски регистриран инвестиционен съветник със седалище в Малвърн, Пенсилвания с около $7 трилиона глобални активи под управление към 13 януари 2021г. и приходи от 6,936 милиарда USD за 2020 година.

Бъркшър Хатауей е американска мултинационална конгломератна холдингова компания със седалище в Омаха, Небраска, чиято основна дейност е застраховането и извършването на финансови услуги с приходи от 245,5 милиарда USD за 2020 година.

BlackRock е американска мултинационална корпорация за управление на инвестиции, базирана в Ню Йорк с приходи от 22 милиарда USD за 2021 година.

Интересен факт е, че през 1965г. България е подписала договор за производство на напитката, като изпреварва всички останали страни от социалистическия лагер. Югославия изостава с година-две от нас, а Гърция започва производството на напитката осем години след нашата страна. В още едно отношение родината ни се оказва пионер – тя е държавата, заради която за първи път в света запазената марка на „Кока-Кола“ се появява на азбука, различна от латиницата – кирилица. САЩ ни подарява логото на кирилица. Бутилките са с етикети на кирилица, което е прецедент в политиката на компанията. Така по време на социализма само в България името на марката се изписва на кирилица по бутилките.

Вероятно вече ви е станало досадно да четете суха статистика, а вероятно се чудите и защо обръщам внимание на Кока Кола.

‼️ За едни санкции наложени на Русия ми е думата.

Великите европейски модни брандове затвориха магазините и онлайн продажбите си за Русия като акт на съпричастност с Украйна. Дори Louis Vuitton, която е основана през 1854 г. е затворила онлайн продажбите си за Русия но не и Кока Кола.

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: Американските интереси НЕ включват закриване на пазари и производства в Русия, обмена на стоки и паричен поток НЕ е прекратен.

Сега разбрахте ли ми мисълта ⁉️

Европа с нейните извисени ценности, санкции, рестрикции и признаци на солидарност ще плати дебелата сметка от конфликта в Украйна.

Lilia Bozhkova

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.