ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ – ИНСТРУМЕНТ ЗА МАНИПУЛИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ И НАСЪРЧАВАНЕ НА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/evropeyskata-komisiya-instrument-za-manipulirane-na-informaciya-i-nasarchavane-na-dezinformaciyata/2478 SvobodnoSlovo.eu
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ – ИНСТРУМЕНТ ЗА МАНИПУЛИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ И НАСЪРЧАВАНЕ НА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА

„ Идеалът, издигнат от партията, беше нещо огромно, страховито, бляскаво – свят от стомана и бетон, от чудовищни машини и страшни оръжия – нация от войни и фанатици, които маршируват в пълно единство, мислят едни и същи мисли и крещят едни и същи лозунги ...”

(„1984” – Дж. Оруел)

Ровим в мрежата, четем и се маем:

„Българските кабелни и сателитни оператори са преустановили излъчването на още три руски държавни телевизии, след като преди дни Европейската комисия огласи шестия пакет санкции срещу Кремъл заради инвазията в Украйна.”

( „Сега”)

„На 3 юни Съветът за електронни медии съобщи за решението на Съвета на Европейския съюз да преустанови от 4 юни разпространението на територията на Европейския съюз на три руски телевизионни програми: Rossiya RTR/RTR Planeta, Россия 24/Russia 24 и TV Centre International.”

„На 3 юни от ЕК коментираха, че "тези структури са използвани от руското правителство като инструменти за манипулиране на информация и насърчаване на дезинформацията относно нахлуването в Украйна, включително за пропаганда, с цел да се дестабилизират съседните на Русия държави и ЕС и неговите държави членки".

(Интернет)

С други думи, като нещо не ни изнася, го обявяваме за „насърчаване на дезинформацията” или квалифицираме като „език на омразата”!

А къде отиде ЕЗИКЪТ НА ИСТИНАТА, ЕВРОПЕЙСКИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ!

Демек, ще получавам от фашизираните евробюрократи грижливо предъвканата правилна политкоректна храна като за долния курс на детската градина - като за дебили, в каквито се опитвате да превърнете огромни маси от подопечното ви население!

„ Ако всички останали приемаха лъжата, налагана от Партията – ако всички документи твърдяха същото – тогава лъжата минаваше в историята и ставаше истина.”

(„1984” – Дж.Оруел)

Забравиха фашизираните евробюрократи - или твърде солидно им заплати НЯКОЙ верноподаническата услуга – „ЗАБРАВЯНЕ” -основополагащите принципи на Европейския съюз след войната:

19

„Всеки човек има право на свобода на убеждение и на изразяването му; тази свобода включва правото безпрепятствено да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава и да разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници.”

(Всеобща декларация за правата на човека)

Четете, лицемери – това са вашите собствени, кресливо и натрапчиво рекламирани преди евроатлантически ценности:

„ ... тази свобода включва правото безпрепятствено да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава и да разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници.”

ПРАВОТО ДА ПОЛУЧАВА ИНФОРМАЦИЯ -

ЧРЕЗ ВСИЧКИ СРЕДСТВА!

Ние твърде добре си спомняме как социалистическите властимащи блокираха излъчването на западните радиостанции като „Свободна Европа” – само да заглушат гласа на истината относно „великите победи на социалистическата революция и общество”!

По какво се различавате вие сега от тях – същото мачкане и замитане на истината под килима!

Същата една единствена правилна гледна точка с претенция за абсолютна непогрешимост.

И съответното заклеймяване на непослушните и непокорните граждани, опитващи се да се възползват от правото си да получават обективна информация от различни източници като тъпи, заблудени или платени съучастници в престъпления!

Англосаксонският крадец крещи пронизително и малоумно: „Дръжте руския крадец!”

И демократична Европа се превърна неусетно в инструмент за манипулиране на информацията и насърчаване на дезинформацията!

„ Може и да има звяр, може би самите ние...”

( „Повелителят на мухите” – У.Голдинг)

Но истината ще избие подобно избуяваща растителност подир напоителен дъжд – рано или късно!

А вие, ояли се и самозабравили в своята абсолютна безконтролност, безотговорност и лицемерие евробюрократи, евротарикати и вся остальная сволочь ще бъдете осмяни, презряни и скоропостижно забравени!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.