Има една група политици в държавата, които от десетилетия се вричат да преборят наследството от комунизма, каквото и да значи това

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/ima-edna-grupa-politici-v-darzhavata-koito-ot-desetiletiya-se-vrichat-da-preboryat-nasledstvoto-ot-komunizma-kakvoto-i-da-znachi-tova/143823 SvobodnoSlovo.eu
Има една група политици в държавата, които от десетилетия се вричат да преборят наследството от комунизма, каквото и да значи това

1. Представете си, че сте намерили майстор за ремонт вкъщи. Възложили сте му много работа, къщата ви е в много лошо състояние, но човекът обещава, че има бригада, позитивна нагласа и добри намерения и нещата ще се получат в най-кратките възможни срокове. Повечето от нас сме били в подобна ситуация и е ясно, че не винаги всичко се случва гладко. Обаче при положение, че дейностите не вървят, виждате, че хората не се справят, не спазват уговорените предварително срокове, какво бихте направили? Разговор, припомняне на първоначалната уговорка или поне предоговаряне на финансовите условия. Майсторът отново обещава, че всичко ще е наред, просто не е била предвидена влагата зад свалената стара мазилка и затова се бавят.

2. Има една група политици в държавата, които от десетилетия се вричат да преборят наследството от комунизма, каквото и да значи това. Обещават,програми планират и реализират, а в същото време при всеки един удобен момент изпадат в истерия, че бившите комунисти ни управляват, завзели са бизнеса, политиката, културата.

3. После пък ни мачкат руснаците, Путин всяка седмица е тайно в София и заговорничи как да бутне демокрацията. Това също е процес от поне 15 години.

4. Същите хорица се борят срещу корупцията, ежедневно, без пауза и умора, резултатът е, че всяка година сме начело на класациите по корумпираност.

5. Та, какво бихте направили с некадърен майстор, след като стане ясно, че не върши работа. Просто ще му посочите вратата. Да не говорим, че бихме се замислили и за други, по-силови мерки. И е чудно как има някакви хора, които продължават да гласуват за "борците срещу мафията, Путин и комунизма", ако приемем, че това са основните проблеми у нас. Съмнително е дали това е най-важното и колко е реален проблемът, но нека условно приемем, че е.

6. И какво следва, след като дори самите демократизатори, постоянно казват, че промяна няма, че у нас се вихрят руски служби, бивши ченгета и т.н. . Нека приемем добрите намерения, моралът и желанието. Да допуснем, че те са налице. И в същото време явно няма никакъв резултат от действията на горе описаните политици, нищо не се променя. Ами тук става дума поне за тежка и отявлена некадърност.

7. Както при майстора вкъщи, ако приемем, че той има добри намерения, то след като не се справя, значи е некадърен, не става. И логично го гоним. Интересното е каква е причината не само да няма изгонени политици, а дори повишени, при положение, че те също не си вършат работата и ни баламосвет?

Иван Иванов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.