Какво да направите, ако банката отхвърли молбата ви за кредит?

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/kakvo-da-napravite-ako-bankata-othvarli-molbata-vi-za-kredit/5455 SvobodnoSlovo.eu
Какво да направите, ако банката отхвърли молбата ви за кредит?

Получаването на отказ на молбата за кредит може да бъде не само разочароващо, но и да доведе до сериозни проблеми за потребителя, ако кредитът е бил спешен и от особено значение – примерно за лечение, образование или друга цел с първостепенно и жизнено важно значение. В тези случаи е естествено да се потърси отговор на въпроса защо е отхвърлена молбата за кредит, както и друго решение на проблема. Сред най-честите причини за отказ на молба за заем са:

Лошо кредитно досие

Кредитното ви досие се съхранява в Централния кредитен регистър и съдържа информация за поведението ви като потребител на кредити за последните 5 години. До него имат достъп всички финансови институции, пред които кандидатствате за кредит. Закъснения с вноски по кредит или непогасен такъв са причини за лошо кредитно досие, което води до получаване на отказ на молба за заем при кандидатстване.

Липса на доказателство за доход

Банките обикновено имат изискване да работите на трудов договор. Ако ситуацията при вас не е такава и не може да представите трудов договор и доказателство за дохода си, вероятно ще получите отказ на молбата си за заем.

Невъзможност за посочване на поръчител

Ако в условията на банката и съответния кредитен продукт фигурира изискване за посочване на гаранти и поръчители, а вие не съумеете да осигурите такива, то не е изненадващо, че молбата ви за кредит е била отхвърлена.

Какво може да направите, за да задоволите финансовите си потребности в тази

ситуация?

Възможно решение е кандидатстване за бърз кредит онлайн, отпускан от небанковите финансови институции. Предлаганите от тях кредитни продукти се отпускат бързо и лесно след кандидатстване онлайн. Фирмите за бързи кредити обикновено не предявяват към потребителите изискване за доказване на доход, представяне на трудов договор и за посочване на поръчители. Условията са ясни и прозрачни, отговорът на молбата се случва в рамките на минути, а получаването на средствата след одобрение – също до няколко минути. Това прави бързите кредити спасителен и удобен вариант при отхвърляне на молба за заем от страна на банките.

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.