Камен Донев: Българите не искаме да погледнем към бъдещето, учейки се от миналото

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/kamen-donev-balgarite-ne-iskame-da-poglednem-kam-badeshteto-ucheyki-se-ot-minaloto/4885 SvobodnoSlovo.eu
Камен Донев: Българите не искаме да погледнем към бъдещето, учейки се от миналото

В мащабите на българския театър няма друг артист, който така гениално да съчетава гениални словесни колажи и физическа пластика. Той е актьор, режисьор и драматург, който провокира, вълнува и оставя без дъх всеки зрител. Той е Камен Донев.

Обичаният актьор беше гост в „Тази събота и неделя“ по bTV, за да разкаже за проектите си. Графикът му е пълен до август. През последните няколко дни обаче не му е до изкуство, заради безпрецедентната криза в Украйна.

„Въобще не ми е до изкуство“, сподели той. „Животът е по-важен от всичко. Ситуацията е такава, че ме ангажира напълно да мисля и да разсъждавам какво трябва да се направи. Има няколко начина да продължим – първият е да запазим вярата в човешкото и в хората. Ако сме единни, отговорни, организирани и честни, ще е по-лесно да се борим.“

Според него хората не са се научили да бъдат по-сплотени и смирени след пандемията. Напротив, не искат правила, нито някой да им казва какво да правят.

btv.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.