КОРЕНЪТ НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ…

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/korenat-na-vsichki-zlini/111059 SvobodnoSlovo.eu
КОРЕНЪТ НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ…

 

"300 години насам Англия е преследвала целта да възпрепятства действителното консолидиране на Европа, но, според нейните водачи, тя винаги се явяваше като „борец за истината и справедливостта”, като „апостол на всички добродетели”. Затова и те дори си вярват, че Господ ги е възнаградил, че са щедро благословени. 

В продължение на 300 години те си подчиниха едно земно пространство от 40 милиона квадратни километра - всичко това, разбира се, не от егоизъм, не, разбира се, от някакъв стремеж за власт, или пък за богатство и наслада - не, напротив, всичко това те направиха като пълномощници на Бога и на религията. 

Разбира се, Англия не желаеше да бъде сама борец за Божието дело, тя подканваше винаги и други да участват в тази благородна борба. Тя дори и не се потруди да понесе съществуващата тежест. За такива богоугодни дела могат да се потърсят и други съратници. Това вършат и днес англичаните. И в това отношение те са постигнали големи резултати…

Англия води войни за всичко. Тя води война, за да разшири своята търговия. Тя води война, за да принуди други да употребяват опиум. Тя воюва, за да се сдобие със златни руди, или за да вземе в ръцете си господството на диамантени руди.

Завладяването на 40 милиона квадратни километра представлява цяла верига от насилия, изнудвания, изтезания, потисничества, грабежи…но официално Англия винаги се явяваше като „борец за истината и справедливостта”,

като „апостол на всички добродетели”...

Това бяха всякога материални цели, обаче винаги облечени в благородна и идеалистична украса. Също и последната война (първата световна) се води само „за идеалистични цели”. Присвояването от тяхна страна, покрай другото и на германските колонии, е извършено, разбира се, пак по Божията воля. Отнемането на флотата ни и заграбването на чуждестранните ни авоари представляваха, прочее, също тъй някакви второстепенни явления в борбата за идеалите на свещената английска религия!" 

из реч на германския канцлер, произнесена на 30. 01. 1940г. в Берлин 

ПОСЛЕСЛОВ - Както се вижда от текста - нищо ново под слънцето. Минали са цели 83 години от тази реч, но актуалните събития повтарят онова минало. Днешната кръвопролитна и братоубийствена война в Украйна отново е причинена от стремежите на Необританската империя (Великобритания, САЩ, НАТО, ЕС…) да запази глобалното си господство. Разбира се, и днес това се представя като борба за демокрация, за свободата на украинския народ и т.н. при все, че истинската цел е старата английска мечта Русия да бъде маргинализирана, а огромните и богатства - откраднати. Затова можем да очакваме всякакво развитие на конфликта, включително провокации с ядрени и(или) биологични оръжия. Британоварварският елит е способен на всякакви, дори немислими подлости и гадости - нещо,което е доказал в последните няколко века в широк мащаб. 

Дано днешните му опоненти са си взели поуки от миналото! И преди 83 години и преди 200 и днес е ясно, че ако веднъж завинаги се смачка мощта на тази сатанистка империя светът със сигурност ще се превърне в едно по-добро място за живеене.

Иван Спиридонов 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.