Николай Радулов: Отношението в ПГ на ИТН е като господар към роби

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/nikolay-radulov-otnoshenieto-v-pg-na-itn-e-kato-gospodar-kam-robi/2305 SvobodnoSlovo.eu
Николай Радулов: Отношението в ПГ на ИТН е като господар към роби

Решението ми не е спонтанно, а резултат от размисъл за това как нещата се движат в парламента. За моето решение допринесе начинът, по който се отнасяха с депутатите в парламентарната ни група – отношение като господар към роби. На нас ни се вменяваше, че ние сме нищо, а Слави Трифонов е всичко и каквото той каже, това ще се прави.

Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, който напусна парламентарната група на „Има такъв народ“. По думите му „червени лампи“ е имало и преди това.

„Можех да го направя по-рано, но имаше някаква нерешителност у мен… Имахме надежди, обещаваше ни се, че нещата ще се променят. Когато ни се разпореди да се гласува с ГЕРБ, стана ясно, че няма смисъл да се стои в партия, която е загърбила нещата, заради които хората са я включили в политиката. Това преля чашата“, обясни той.

Проф. Радулов допълни, че политиката има грозно лице, което не се вижда, докато не влезеш в нея: „Партиите в България са такива, че не търпят различното мнение“.

Според него в групата на ИТН „има хора, които са честни и не желаят да играят ролята на гумен печат“: „От там ще има и гласували срещу падането на правителството, и гласували „въздържал се“. Мисля, че по-скоро вотът на недовиерие няма да мине“.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.