Павел Попандов: Директорът Васил Василев е съвременният Киряк Стефчов

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/pavel-popandov-direktorat-vasil-vasilev-e-savremenniyat-kiryak-stefchov/52996 SvobodnoSlovo.eu
Павел Попандов: Директорът Васил Василев е съвременният Киряк Стефчов

В предаването ”Тази сутрин” по БиТиВи актьорът Павел Попандов посочи, че е ”уникална глупост твърдението, че личностите в Народния театър нямат значение”, което директорът на Народния театър - Васил Василев направи по-рано тази седмица.

Актьорът Павел Попандов посочи, че големите личностите: Андрей Чапразов, Славка Славова, Таня Масалитинова са отдали живота си за Народния театър „Иван Вазов“, но са си отишли огорчени от директора Васил Стефанов.

Павел Попандов бе категоричен: "Страшно е, когато съвременният Киряк Стефчов навлезе във всички сфери на живота - политика, икономика, култура. В наши дни директорът Васил Василев е Киряк Стефчов." Попандов допълни, че Василев не е режисьор, защото е учим при "даскал Доган мурафети, а не правилата на режисурата."

Павел Попандов поясни: "Морфов е ракета-носител за Василев. След като кацна, Василев прави мурафети – изгони талантливите, купи страхливите, накрая привика  платените в своя защита като Георги Мамалев - вечно платените прислужници. Тогава той започна да си вярва, че НТ му принадлежи и може да правиш каквото си поиска." Актьорът Павел Попандов лично познава Мамалев, тъй като има дългогодишно творческо сътрудничество с него. Участвали са заедно във филма "Оркестър без име" и в легендарното телевизионно предаване "Клуб НЛО".

Павел Попандов сподели: "Актьорите се страхуват, че ще бъдат сменени, ако не подкрепят директора. Василев се огради със свои хора, които изпълняват неговите прищевки. Аз съм един от тези 5000, които се подписаха в защита на Морфов."

Павел Попандов попита сегашния министър на културата Найден Тодоров: "Вие ще допуснете ли първата Ви цигулка да свири фалшиво? Василев е фалшива първа цигулка."

Попандов призова зрителите към бойкот на НТ, докато проблемът не бъде отстранен и Василев не си тръгне: "Актьорите ще играят това, което им е надробил Василев. Ако не сме откровени и настойчиви - сме загубени като народ."

https://frognews.bg/

1 Коментара

хахан колю

преди 1 година

Този няма да си гледа пенсията ами се прави на политик. Така е с цялата държава - всеки се занимава с това, което не може.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.