Птичката иска да бъде забелязана. Нали и тя е е символ на нещо . Кръжи около хищните лъвове, които хич не я отчитат

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/ptichkata-iska-da-bade-zabelyazana-nali-i-tya-e-e-simvol-na-neshto-krazhi-okolo-hishtnite-lavove-koito-hich-ne-ya-otchitat/2556 SvobodnoSlovo.eu
Птичката иска да бъде забелязана. Нали и тя е е символ на нещо . Кръжи около хищните лъвове, които хич не я отчитат

Птичката иска да бъде забелязана. Нали и тя е е символ на нещо .

Кръжи около хищните лъвове, които хич не я отчитат. Кръжи птицата, гледа със завист мощта на зверовете, излегнати върху скалата, и съчинява тарикатлъци и подлости как да кацне на гърба им и тя на лъв да заприлича . … Това е по идея на един филм. туркиш филм.

А сега реално и на живо от бг парламата, наречена парламент.

Отишла на хранилка гадната птица .

Кацнала на депутатско клонче близо до един гнусен лидер и зачовъркаля в ушите и в козинката му да ги почисти, та в края на месеца като му се отпушат ушите на джунглестия цар , той да чуе изчуруликаната песен ,, Колко си велик, айлавю !,, ,

а като и четината около лика му лъсне от четкане по косъма , след още месец, прицата била скромно възнаградена. Така вървели месец след месец в неприятна , но пък лека служба.

Свършила птицата след време голямата работа. Не дочакала и година да мине , решила да се похвали, та да й олекне от натрупаната нечистотия.

За лакейството си , за прибраните в поза ,.мирно,, криле и за фалшивите песни , с две думи , заради пълната си промяна, казал й лъвът през зъби , че прилича вече на хищник. Зарадвали ли се другите слуги и я заплатили щедро с народни парици.

От тая лъжовна истина , че е властна и силна така се вдигнало падналото самочувствие на жалката птица , че отишла тя при децата да им се покаже. Дала им мръсните си пари , но не си дала песните и сърцето, защото била заета да раздава автографи, и решила накрая, че е направила голям себап. Свършила благодеяние.

Само че , не била гледала достатъчно турски филми, за да знае, че когато се прави ,,себап,, , първо се върши със собствените си небесни криле тежка жертвена работа , а после не се бият барабани до небесата.

Защото бог гледа отгоре , всичко вижда и само той знае кой какви ги върши наистина , наяве и в болната си глава…

Та така, дарил си заплатата за нищо работа този ми ти наркоман за слава, ,,изокал ,, се , както Чудомир би рекъл, па пак забил оцапаната си човка в сплъстената грива на царя и пак зачовъркал ли, зачеткал звяра по косъма, и се заокайвал сам себе си, птица ли е, звяр ли е, чудил се вече какво лайно е станал и откъде се е взело. ( Казват, че започнат ли хората да се чудят, идвала мъдростта им.)

Та такива птичи истории за техните причи дърдонки.

Не си мислете, че птиците са винаги добри. И те са като нас, хората. Ангели и дяволи в Божи образ.

Стела Богомилова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.