Резил: Росен Плевнелиев продаваше хороскопи от компютър пред ГУМ в Благоевград

Негови приближени разкриват любопитни подробности

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/rezil-rosen-plevneliev-prodavashe-horoskopi-ot-kompyutar-pred-gum-v-blagoevgrad/110324 SvobodnoSlovo.eu
Резил: Росен Плевнелиев продаваше хороскопи от компютър пред ГУМ в Благоевград

Негови приближени разкриват любопитни подробности

Оказва се, че бившият държане глава на България Росен Плевнелиев е извървял доста дълъг и пъстър професионален път от началото в родния си град Гоце Делчев до върховете на държавата и бизнеса.

Приближени до „прецедента“, както го наричат одиозния политик сподели, че в ранните години на демокрацията той е продава компютърно генерирани хороскопи пред ГУМ в центъра на Благоевград. Те твърдят, че търговските дейности на неговата „Ирис интернешънъл“ били още по-унизителни.

 

Не е тайна, че бившият президент, който разкри, че е бил „ирландска пастирка“ в предишен живот е регистрирал в зората на демокрацията през 1990-та „Ирис интернешънъл” АД, а няколко години след това „Линбългария” OOД през 94-та, а през 98-,а - „Линднер Ирис Имобилиен” OOД.

От тогава и фигурират първите документи за офшорките на президента. Бившата му съпруга Вероника работи за „Ирис Интернешънъл“ през 1999 г, когато Плевнелиев преподписва договора за управление на офшорната компания ИНОКС от Кипър.

В началото на новото хилядолетие – през 2000-та година преименува фирмата Ирис интернешънъл на Линднер Ирис и я пререгистрира в София. Тогава фирмата му сключва договор със СИМЕК, според който трябва да изгради административна сграда за 625 000 лева. Тогава въпреки клаузата в договора, че плащанията ще са единствено по банков път се оказва, че Плевнелиев е взел 10% от сумата в брой.

Политологът Антон Тодоров твърди, че Росен Плевнелиев е подставеното лице на кръга Глобална България. Той твърди, че действат от 2001-ва година.

Източник: narod.bg

 

2 Коментара

"Глобална България"

преди 4 месеца

са проклятието на България!

Коментирай

Иванов

преди 4 месеца

Плевналиев е АБСОЛЮТЕН интелектуален БОКЛУК, когото нашето Бойче ни пробута с рядък ентусиазъм, досущ както Радев ни пробута Кирето и Асенчо. И най- интересното е, че след позорните 4 години на своя мандат, родните медии се блъскат да му дават думата, като че ли някога е казвал или писал нещо разумно. Единственият му "плюс" беше евроатлантическата му дегизировка, пък брадърите много се радват да видят такива умни глави начело на една колония. Позорът е пълен, сриването на държавата ни просто не подлежи на съмнение, важна е територията, а останките от застаряло и затъпяло племе са просто боклук за изриване.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.