СМЕШЕН ПЛАЧ ЗА ПАЛАЧ...

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/smeshen-plach-za-palach/4661 SvobodnoSlovo.eu
СМЕШЕН ПЛАЧ ЗА ПАЛАЧ...

Проф. Ваня Добрева: За видимите и невидими неща в конфликта Русия-Украйна

".............

От друга страна, САЩ и ЕС не обърнаха внимание на обстоятелството, че след преврата от 2013–2014 г. Украйна се превърна в център на неофашистката идеология и практика, в територия на антихуманни и терористични действия.

..................

Под претекст, че провежда антитерористична операция, правителството на Турчинов в Киев изпраща срещу Донбас току-що създадените бойни наказателни отряди „Торнадо“ и „Айдар“. Без съд и присъда техните членове разстрелват всеки, заподозрян в симпатии към Русия, както несъгласните с политиката на Майдана. При това бригадата „Торнадо“ е съставена основно от извратени типове и откровени садисти с присъди. „Торнадо“ извършват стотици чудовищни зверства: членовете й оковават с вериги украински граждани, изнасилват и убиват непълнолетни. Разбиват домове, отвличат мъже, които преди да убият, принуждават да маршируват в конвой с ценни вещи, взети от дома им. Понастоящем, членовете на „Торнадо“ са възторжени привърженици на президента Зеленски.

На свой ред, наказателният отряд „Айдар“, създаден през 2014 г., се прочува със своите грабежи, убийства, рекет, изнасилвания. През 2015 г. част от членовете на „Айдар“ се вливат в сухопътните войски на Украйна.

Известен със своята жестокост от този период е батальонът Шахтьорс. В него участват над 700 души. Задачата им е да наказват всеки, който не споделя политиката на правителството и проявява симпатии към Русия.

През лятото на 2014 г. е създаден и наказателният отряд „Донбас“. Неговите членове са облечени в черно, снабдени са с автомати и други оръжия, за да извършват свободно своите безчинства и престъпления. Няколко години по-късно „Донбас“ е преформатиран в редовно военно подразделение със специално предназначение „Донбас-Украйна“.

През май 2014 г. е образувана бригадата „Азов“, известна със своите зверства – убийства, отвличания, изнасилвания. На летището в Мериупол, „Азов“ създава концентрационен лагер, в който намират смъртта си хиляди граждани на Донецка и Луганска области. И още нещо. Техният ръководител Андрей Белицки е сред най-ревностните пропагандатори на фашисткия тезис за превъзходството на бялата раса и за Украйна като държава на чистата нация. „Азов“, подобно на останалите наказателни отряди, въпреки престъпленията си и откровено нацистката си природа, се преформатира в част от редовната украинска армия.

Безследно изчезват хиляди хора. Останките на някои от тях са открити в безименни гробове, други – все още са в неизвестност. Участниците в бойните групи веднага публикуват в интернет снимки на зверствата си, хвалейки се с подвизите си – убийства, грабежи, отвличания, изнасилвания и пр. Броят на жертвите след Майдана надминава 14 000. Сред тях и загиналите 70 деца! – паметта им се почита в мемориалния комплекс „Алея на ангелите”.

И всичките тези бойни наказателни групи са сплотени от ненавист към Русия, но и от вярност към Хитлер и нацистката идеология. "

Мирослав Станчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.