Таекуондист десети дан е новият кмет на Пловдив

Костадин Димитров не успя да спечели от първия тур

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/taekuondist-deseti-dan-e-noviyat-kmet-na-plovdiv/120563 SvobodnoSlovo.eu
Таекуондист десети дан е новият кмет на Пловдив

Костадин Димитров не успя да спечели от първия тур

Костадин Димитров стана новият кмет на община Пловдив, след като спечели втория тур на изборите със съотношение на гласовете 54,15% в негова полза срещу кандидата на ПП-ДБ, Ивайло Старибратов, който получи 41,86%.

Изборите в Пловдив се отличиха с изключително ниска избирателна активност, като по-малко от 25% от пловдивчаните с право на глас се явиха пред урните. Новият кмет заяви, че внимателно е слушал посланията и на хората, които решили да не гласуват.

Костадин Димитров, който притежава черен колан с десети дан по таекуондо (най-високата степен), не успя да спечели кметския пост в Пловдив от първия тур. Въпреки това, той се наложи на балотажа, побеждавайки с убедителна преднина от над 12% пред своя опонент.

"Искам да изразя благодарността си към всички, които ме подкрепиха, както и към моя екип. Отделно искам да се обърна към онези, които не са гласували, и да им кажа, че техните гласове също бяха чути", заяви Димитров.

Ивайло Старибратов, кандидатът на ПП-ДБ, изрази разочарованието си от ниската избирателна активност и посочи, че тя може би е допринесла за неговата загуба. "На първо място, това е реалната избирателна активност, както и фактори като недостатъчната разпознаваемост и недостатъчно агресивна кампания, но считам, че се представихме достатъчно добре", заяви Старибратов пред БНТ.

За балотажа, Костадин Димитров, получи подкрепа от бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който остана на трето място първия тур. Според данни на "Галъп", 53% от гласоподавателите, които гласуваха за Атанасов на предходните избори, сега подкрепиха Костадин Димитров.

Източник: lupa.bg

 

1 Коментара

Ивайло Кирков

преди 6 месеца

Нещо си спомних за бившия кмет на Галиче...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.