УКРАЙНА - РОДИЛНО НА "БЯЛАТА АЛ КАЙДА”

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/ukrayna-rodilno-na-byalata-al-kayda/208 SvobodnoSlovo.eu
УКРАЙНА - РОДИЛНО НА "БЯЛАТА АЛ КАЙДА”

Тъй като конфликтът между Украйна и Русия продължава да ескалира и да доминира вниманието на света, нарастващите доказателства, че Централното разузнавателно управление на САЩ работи и е работило за създаване и въоръжаване на бунтовници в страната не получиха необходимото внимание, като се имат предвид вероятните последствия. Това е особено вярно, като се знае, че бивши служители на ЦРУ и бивш държавен секретар открито заявяват, че ЦРУ следва „моделите“ на минали бунтове, подкрепяни от ЦРУ в Афганистан и Сирия за своите планове в Украйна. Като се има предвид, че тези страни са били опустошени от война като пряк резултат от тези бунтове, това вещае лошо бъдеще за Украйна.

Този бунт ще има сериозни последствия, достигащи далеч отвъд Украйна. ЦРУ вижда подготвянето на подобно въстание, като нещо повече от възможност да изведе своята хибридна война срещу Русия все по-близо до нейните граници. Тази прогноза от бивши и настоящи служители на разузнаването датира поне от началото на 2020 г. и се твърди, че „транснационална мрежа за превъзходство на бялата раса“ с тесни връзки с конфликта в Украйна ще бъде следващата глобална катастрофа, която ще сполети света, тъй като заплахата от Covid-19 е намаляла. Според тези прогнози глобалната мрежа от привърженици на превъзходството на бялата раса, за която се твърди, че в основата й има група, свързана с конфликта в Украйна – ще се превърне в новата заплаха в стил „Ислямска държава“. Тя несъмнено ще бъде използвана като претекст за стартиране на все още спящата инфраструктура, създадена от правителството на САЩ при президента Байдън за Оруелска „война срещу вътрешния бял терор“ окупирал Капитолия при встъпването му в длъжност.

Като се има предвид, че това ръководено от ЦРУ усилие за подготвяне на бунт в Украйна започва още през 2015 г. и че групите, които е обучило и продължава да обучава включват хора с открити неонацистки възгледи и връзки, изглежда че този „предстоящ украински бунт”, както се нарича, вече е тук. В този контекст остава обезпокояващата възможност тази последна ескалация на конфликта Украйна-Русия да е послужила просто като следващ акт за най-новия етап на привидно безкрайната „война срещу терора“.

Скоро след като Русия започна военната операция в Украйна, Foreign Affairs – медийното звено на Съвета за международни отношения (CFR) – публикува статия, озаглавена „ Предстоящият украински бунт “. Автор на статията е Дъглас Лондон - пенсиониран рускоезичен оперативен офицер от ЦРУ, който е служил в Централна Азия и е управлявал операции на агенцията за борба с бунтовниците-талибани. Той твърди в статията, че „Путин ще се изправи пред дълъг, кървав бунт, който ще се разпространи през множество граници“ с потенциал да създаде „разширяващи се безредици, които биха могли да дестабилизират други страни в орбитата на Русия“. Други забележителни изявления, направени от Д. Лондон, включват неговото твърдение, че „Съединените щати неизменно ще бъдат основен източник на подкрепа за украинския бунт“. Той също така заявява, „Както Съединените щати разбраха във Виетнам и Афганистан, че бунтовничество, което има надеждни линии за снабдяване, достатъчно резерви от бойци и убежище отвъд границата, може да се поддържа за неопределено време, да подкопае волята на окупационната армия да се бие и да изчерпи политическата подкрепа за властта у дома.” Лондон изрично се позовава на модели за този очевидно предстоящ украински бунт като подкрепяните от ЦРУ бунтове в Афганистан през 80-те години на миналия век и „умерените бунтовници“ в Сирия от 2011 г. до днес. Бунтът на муджахидините в Афганистан, първоначално подкрепян от САЩ и ЦРУ в началото на късните 1970 г. под името Операция Циклон, впоследствие породи предполагаемите смъртни врагове на американската империя – талибаните и Ал Кайда, които ще продължат да подхранват събитията след 11 септември.

Кампанията на САЩ срещу потомците на бунтовниците, които някога са подкрепяли, доведе до ужасяващи разрушения в Афганистан и планини от мъртви и военни престъпления, както и до най-дългата (и следователно най-скъпата) война и окупация в американската военна история. Това също доведе до бомбардировките и унищожаването на няколко други държави, заедно с намаляването на гражданските свободи в самата Америка. По същия начин в Сирия, подкрепата на САЩ и ЦРУ за „умерените бунтовници“ беше и остава невероятно разрушителна за страната, която се предполага, че иска просто да „освободи“ от управлението на Башар ал-Асад. Американската армия и сега продължава да окупира критични райони на тази страна.

С тези открито рекламирани като „модели“ за „предстоящия украински бунт“, какво ще стане тогава с Украйна? Ако историята на подкрепяните от ЦРУ бунтове е някакъв индикатор, тя предвещава значително повече разрушения и повече страдания за хората, отколкото настоящата руска военна кампания. Украйна ще се превърне в провалена държава и убийствено поле. Тези на Запад, които се радват на подкрепата на своите правителства за украинската страна в конфликта, би било добре да осъзнаят това, особено в Съединените щати, тъй като това само ще доведе до ескалация на още една смъртоносна прокси война, включително на тяхна територия .

Въпреки това, в допълнение към горното, трябва да вземем предвид и много обезпокоителната реалност, че този украински бунт започна да се формира от ЦРУ поне няколко години, преди текущата военна кампания на Русия в Украйна. Yahoo! Новините съобщават през януари, че ЦРУ ръководи тайна програма за обучение на украински разузнавачи и специални сили от 2015 г. Техният доклад изрично цитира бивш служител на ЦРУ, запознат с програмата, който казва, че ЦРУ е „обучавало бунтовници“ и е провежда това обучение в неразкрита американска военна база. Това обучение на украински „бунтовници“ беше подкрепено от администрациите на Обама, Тръмп и сега на Байдън, като последните две разшириха своите операции. Докато ЦРУ отрече на Yahoo! че обучава бунтовници, доклад на New York Times , публикуван също през януари, посочва, че САЩ обмислят подкрепа за бунт в Украйна, ако Русия нахлуе.

Гарет Граф е бивш редактор на Politico , професор в програмата по журналистика и връзки с обществеността в Джорджтаун и директор на кибер инициативите в Института Аспен – „непартиен“ мозъчен тръст, финансиран до голяма степен от Фонда на братята Рокфелер, Корпорация Карнеги и Фондация Бил и Мелинда Гейтс. Граф пише: „Тероризмът“ днес предизвиква образи на бойци на Ислямска държава атентатори самоубийци. Но ако попитате служители по националната сигурност за най-важната краткосрочна терористична заплаха на техния радар, те почти навсякъде посочват нарастващия проблем с насилието на белите националисти и коварния начин, по който групите, които преди са съществували на местно ниво, са се обединили в глобална мрежа на белия супремасизъм . През последните седмици Държавният департамент за първи път официално определи организация за превъзходство на бялата раса „Руското имперско движение” за терористична организация, отчасти защото се опитва да обучи и посее привърженици по целия свят, вдъхновявайки ги да извършват терористични атаки...”

През януари тази година сп. Jacobin публикува статия за усилията на ЦРУ да предизвика бунт в Украйна, отбелязвайки, че „всичко, което знаем, сочи вероятността групите, обучавани от ЦРУ да включват неонацисти, вдъхновяващи крайнодесни терористи по света." Той цитира доклад от Уест Пойнт от 2020 г., който гласи, че: „ Редица видни лица сред крайнодесните екстремистки групи в Съединените щати и Европа активно са търсили връзки с представители на крайната десница в Украйна, по-специално Националния корпус и асоциираната с него милиция, полк Азов. Той добавя, че „базирани в САЩ лица са говорили или писали за това, как обучението в Украйна, може да помогне на тях и на други в техните паравоенни дейности у дома.“

Тъй като ЦРУ сега подкрепя бунт, за който видни бивши служители на ЦРУ твърдят, че ще се „разпространи през множество граници“, фактът, че силите, обучавани и въоръжени от агенцията като част от този „предстоящ бунт“, включват и "батальон Азов". Изглежда, че ЦРУ е решено да създаде още едно самоизпълняващо се пророчество, като размножи самата мрежа от „глобално бяло превъзходство“, за която служители на разузнаването твърдят, че е „следващата“ голяма заплаха след отслабването на кризата с Covid-19.

Тъй като това размътването на водите по отношенията между Путин, Републиканската партия на САЩ и белия расизъм ескалира, имаме и разузнавателни агенции в Европа и САЩ, които все повече свързват противопоставянето на повечето хора на мерките срещу Covid, като блокиране и мандати за ваксини, с неонацизма, бялото превъзходство и крайната десница, често с малко или никакви доказателства. Това се случи с Конвоя на свободата в Канада, а наскоро служители на германските агенции за сигурност заявиха че вече не могат да правят разлика между „крайнодесни радикали“ и онези, които се противопоставят на мандатите за ваксини и ограниченията на Covid. Тези усилия да се свърже противопоставянето на мерките срещу Covid с „вътрешния тероризъм“ и крайната десница датират от 2020 г.

Предстоящата терористична заплаха от „глобалното бяло превъзходство“, ако вярваме на необичайно „далновидните служители” от разузнаването, изглежда е „следващото нещо“, което ще сполети света с отслабването на кризата с Covid. Изглежда също, че ЦРУ се е коронясало като акушерка и е избрало Украйна за родилното място на тази нова „терористична заплаха“, която ще създаде не само следващата прокси война между империята на САЩ и нейните противници, но и претекст за стартиране на „ Война срещу вътрешния терор” в Северна Америка и Европа.

Светослав Атаджанов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.