В КИТАЙ СКОРО ЩЕ ЗАРАБОТИ БОЛНИЦА С ЛЕКАРИ РОБОТИ

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/v-kitay-skoro-shte-zaraboti-bolnica-s-lekari-roboti/136833 SvobodnoSlovo.eu
В КИТАЙ СКОРО ЩЕ ЗАРАБОТИ БОЛНИЦА С ЛЕКАРИ РОБОТИ

 

Лекари роботи могат да лекуват 3000 души на ден. В Китай разработиха проект за първата в света болница с използване на изкуствен интелект. Лекарите с изкуствен интелект могат да лекуват 10 000 пациенти само за няколко дни – задача, която ще отнеме на хората поне две години, за да изпълнят.

Светът прави значителни стъпки в използването на изкуствен интелект (AI) за подобряване на функциите в различни области, особено на здравеопазването .

Видяхме AI технологии, които помагат за напредъка на персонализираната медицина, предсказуемите анализи, откриването и разработването на лекарства , интелигентни виртуални здравни асистенти и по-нататъшното медицинско изобразяване и диагностика.

Сега китайска държавна медия съобщава, че страната е разработила първия си болничен комплекс с изкуствен интелект, концепция, в която пациентите се обслужват от лекари роботи с изкуствен интелект.

Системата, разработена от екип от университета Цинхуа в Пекин, има за цел да подобри медицинските консултации чрез обучение на лекарски агенти в симулирана среда. Екипът казва, че това ще ги подготви да се развиват независимо и да подобрят способността си да лекуват болести.

Пред Global Times , изследователите твърдят, че моделът ще помогне за разширяване на диагностичните възможности на AI лекарите от виртуалното царство до реални приложения и потенциала за висококачествени, достъпни и удобни здравни услуги за всички.

Нагледно идеята е приложена в Концепцията Agent Hospitаl В този виртуален свят всички лекари, медицински сестри и пациенти са роботи, управлявани от голям езиков модел (LLM), способни на автономно взаимодействие.

Според Global Times еволюиралите лекари-роботи с изкуствен интелект в Agent hospital са постигнали впечатляващ процент на точност от 93,06 процента на набор от данни на MedQA (въпроси за медицински лицензионни изпити в САЩ), обхващащи основни респираторни заболявания.

Тези интелигентни машини могат да симулират целия процес на диагностициране и лечение на пациенти, от консултация и преглед до диагностика, лечение и проследяване.

Лиу Янг, ръководител на изследователския екип на Agent hospital от университета Цинхуа, заяви че болничният комплекс с изкуствен интелект ще революционизира диагностиката и лечението на пациентите. Тази трансформация обещава значителни предимства както за доставчиците на здравни услуги, така и за обществеността.

Янг каза пред Global Times, че след приблизително шест месеца интензивни изследвания и разработки болничният комплекс с изкуствен интелект е почти завършен за практическо внедряване.

Целта на екипа е творението им да започне да функционира до втората половина на 2024 г.

Иван Спирдонов

1 Коментара

Абориген

4 hours before

Нищо ново. Тук такива болници успешно работят от 20 години насам. Основното предназначение на роботите е печеленето на пари.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.