Въпрос за размисъл: откъде ще се вземат рублите за плащане на газа и петрола? Варианти:

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/vapros-za-razmisal-otkade-shte-se-vzemat-rublite-za-plashtane-na-gaza-i-petrola-varianti/4144 SvobodnoSlovo.eu
Въпрос за размисъл: откъде ще се вземат рублите за плащане на газа и петрола? Варианти:

Въпрос за размисъл: откъде ще се вземат рублите за плащане на газа и петрола?

Варианти

1. Част ще са от платените в рубли задължения на РФ и компаниите към чужди кредитори. Т.е. Замразените активи на ЦБРФ всъщност ще се изпарят и ще станат рублеви активи на кредиторите. Кредиторите ще приемат подобно плащане, защото то вече става много ценно. Омразният Путин постига чист иппон.

2. Тези, които нямат рубли ще трябва да си ги набавят. Как? Обичайният начин е чрез продажба на стоки в РФ срещу плащане в рубли. Покрай това санкциите отиват в канализацията, защото няма износ на търсена стока, няма рубли. Втори иппон за кървавия тиран.

3. За да плащат на западните банки ще им се наложи да се включат в системата за междубанкови плащания на РФ. Изключването на РФ от SWIFT в канализацията. Трети иппон за джуджето.

4. В резултат на горното рублата става една от резервните валути, долара губи хегемонията си със всички последствия. И това с ръцете на самия запад. Четвърти чист иппон за военния престъпник.

Кой разбрал, разбрал. 🙂

Иппон - победа в джудото. 😉

Victor Papazov

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.