Великите македонски открития. Или как България внезапно завладя САЩ

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/velikite-makedonski-otkritiya-ili-kak-balgariya-vnezapno-zavladya-sasht/5348 SvobodnoSlovo.eu
Великите македонски открития.  Или как България внезапно завладя САЩ

Македонците открили Америка преди Колумб. Това заяви тая седмица един американски конгресмен, внасяйки в Конгреса проекторезолюция за "обявяване на септември 2022 г. като „Месец на американското македонско наследство“ и честване на македонския език, история и култура на македонските американци и техния невероятен принос за Съединените щати".

В проекторезолюцията на Брендън Бойл се твърди, че македонците са стъпили на американска земя още през 1492 г. Не се уточнява датата, но е възможно да са изпреварили Христофор Колумб, който е документирал, че е достигнал острови в западната част на Атлантическия океан на 12 октомври 1492 г.

Самият Брендън не е нито от ВМРО, нито от ОМО, даже македонец не е, а потомък на ирландски заселници. Което може да ни заблуди, че желанието му по тази причина е обективно и лишено от криворазбран патриотизъм. Но аз съм убедена, че ирландците също са македонци, макар и по-втора ръка, защото са си развалили ракията и са я деградирали до някакво си уиски.

Доста подигравки отнесе в българския интернет горкият Брандън, но това е съдбата на всеки, който първи произнася неудобна истина. Могат да се намерят достатъчно артефакти, доказателства и писмени източници, които да потвърдят теорията за Великите македонски открития.

Знае се, макар и да се крие от обществеността, че когато Колумб е слязъл за първи път в Куба, там са го посрещнали първо Санде и Дора. Санде първо хвърлил един бой на испанците, после Дора им опекла баница, а накрая като легнали да спят, домакините ги обрали и въобще, посрещнали ги като си е редно по нашите краища. На Колумб и моряците му толкова им харесало, че на тръгване с корабите викали, докато прегракнат „Слава, Санде, слава, Доро“, а македонците чували Сан Салвадор и така си останало. Чак по-късно променили името й на Куба в чест на една македонска мома, която също посрещала добре моряците, но това е друга история.

След като си тръгнал Колумб, дошъл Олд Шетърхенд. Той бил германец. Естествено, веднага се натъкнал на местното население, а именно – на македонските апаши, които погрешно са останали в историята като индианците апачи. И вождът им Винету, който всъщност си бил най-обикновен Ванче. Понеже Олд Шетърхенд бил голям майстор с пищовите, наш Ванче, по американски Винету, много го харесал и поискал да станат братя.

Казал му: „Мојата крв ќе биде твоја крв и твојата крв ќе стане моја крв! Ти ќе ја пиеш мојата крв, а јас твојата. Татко ми Инчу-чуна, големиот водач на Апашите, ќе ми го дозволи ова!"

Таткото потвърдил:

„Инчу-чуна дозволува! Ќе бидете не само браќа, туку и човек и воин со две тела. Како!“

„Како“ на новомакедонски е Хау! Поне според гугъл-преводач.

Светът все още не знае истината за Америка и македонците най-вече поради намесата на сърбите и опитът им да откраднат македонската идентичност. Затова и внушават на повечето хора, че Винету, това е Гойко Митич. Гойко Митич обаче е най-обикновен Токай-Ито, а понякога и Чингачгук. Но не и Винету.

Може би помните и оня надпис през юговойната в Белград -  „Колумбе, йебем ти и откриће“? Всички тогава си помислиха, че се сърдят заради американските бомбардировки, но всъщност си ги беше яд на македонците.

След Винету и много други македонци са давали живота си за това Америка да стане грейт. Александър Македонски, Чингиз Хан, братята Кенеди, Ал Капоне, Люк Скайуокър, Ангелинчето Джоли, Мара Бунева, Мара Кери, Уолт Дисни, Мики Маус, Билю Гейтс, Илията Мъск, Красито Петте Тераси (това му е името от индианския период), Ра, баба Ванга, Конфуций... знаете ги – все големи македонци и велики македонки. За съжаление светът продължава да е срещу тях и добре че са ирландските македонци, за да се чуе кой точно е открил Америка и къде я е затрил след това. Дано да му приемат на ирландеца резолюцията, че е крайно време македонците да си върнат Америка, а после ние, българите, ще се разберем с тях, че са по-малките българи и Америка ни е в кърпа вързана.

Лола Монтескьо

https://www.clubz.bg/

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.