ЗАДАВА СЕ ЕПИДЕМИЯ ОТ КЪСОГЛЕДСТВО ЗАРАДИ СМАРТФОНИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/zadava-se-epidemiya-ot-kasogledstvo-zaradi-smartfonite/129122 SvobodnoSlovo.eu
ЗАДАВА СЕ ЕПИДЕМИЯ ОТ КЪСОГЛЕДСТВО ЗАРАДИ СМАРТФОНИТЕ

ЗАДАВА СЕ ЕПИДЕМИЯ ОТ КЪСОГЛЕДСТВО ЗАРАДИ СМАРТФОНИТЕ.

Масовото използване на смартфони, освен всички други вреди, води и до бъдеща епидемия от късогледство. Особено страшно е при децата. В някои райони на Китай процентът на късогледи деца за 10 години е достигнал 95%. 

В Европа късогледите деца също са се увеличили с 46% за последните години. Припомням, че освен заболяванията на очите, вече има и "специална" болест, наречена "номофобия" - от no mobile phones phobia. Тя също е разпространена сред децата и по-младите хора. Страдащите от номофобия могат да проявяват физически симптоми, когато останат без телефон. Панически атаки, страх, треперене, дихателни проблеми са сред съпътстващите признаци. Подобни симптоми звучат днес за някои нереално, но ако се замислим, всеки от нас е изпадал в паника, когато не може да намери своя мобилен телефон.

Особено страшно е положението при децата и най-вече при тези до 10 год.

Иван Спиридонов 

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.