Защо трябва да боравим с реални банкноти, а не с кредитни карти

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/zashto-tryabva-da-boravim-s-realni-banknoti-a-ne-s-kreditni-karti/26235 SvobodnoSlovo.eu
Защо трябва да боравим с реални банкноти, а не с кредитни карти

Защо трябва да боравим с реални банкноти, а не с кредитни карти:

- Имам банкнота от 50 лева в джоба. Отивам на ресторант и плащам с нея. След това собственикът на ресторанта ги използва, за да плати прането. Собственикът на пералнята по- късно ги използва, за да плати на бръснаря. Бръснарят ги използва за да пазарува. След като се разплащат с тези пари неограничен брой пъти все още има банкнота от 50 лева в реалната икономика.

- ако отида на ресторант и плащам вечерята с дебитна карта или кредитна карта, банковите комисионни ще са около 2 лева на трансакция. Само след 20 трансакции, от първоначалните 50 лева , за които говорех ще останат едва 10 лева в реалната икономика, а останалите 40 лева стават собственост на банката.

Не знам как да го обясня по- ясно.🇧🇬

Facebook

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.