ЗЛО, ПО-ЗЛО, НАЙ-ГОЛЯМО ЗЛО....

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/zlo-po-zlo-nay-golyamo-zlo/3286 SvobodnoSlovo.eu
ЗЛО, ПО-ЗЛО, НАЙ-ГОЛЯМО ЗЛО....

Последните три десетилетия мерим...злините. Гласуваме за зло, за да не бъде по-зло. Гласувахме за Борисов, за да махнем Тройната коалиция, гласувахме за Петков, за да махнем Борисов. Все с надеждата, че злината ще е по-малка. Само, че на нов политик и ново прасенце човек не трябва да се радва.

Злините се редуват една след друга. Както беше казал един известен чужденец, живял в България: "Да му имам акъла на българина, ама след това!". Моментът на политическо отрезвяване на българина прилича много на тежък махмурлук- глава се люшка, неприятни връщания и розови слонове, заедно с чувството, че искаш ей сега да умреш, за да се подобри ситуацията.

Но пак не се научихме. Гласуваме за злото, за да махнем злото. Не става и няма и да стане. Гласувахте за Петков, за да махнете Борисов. А Борисов днес арогантно и нагло заявява във Видин, че бензинът по негово време бил 1,20 лева. Явно смята, че покрай пълните простотии на Продължавам провала, ще се забравят кюлчетата, мисирките, Мишо Бирата, Агромах, Ваньо Танев, огромната корупция, кръга "Котараците" и прочие. Нищо не съм забравила Борисов! Да, тези са по-лоши и по-вредни. Но ти не си по-малкото зло. Няма малко зло!

Преди малко говорих с един човек от квартала ми. Със сълзи на очи ме попита кога ще махнем предателите от управлението. Каза, че е гласувал за Петков заради надеждата за промяна. Сега казва, че по-добре ръката му да била изсъхнала, преди да пусне гласа си за толкова неадекватен /е, думата беше трибуквена и друга, но нали сме политкоректни/ човек. Питах го защо не се е замислил колко пари са хвърлили само по билбордове и реклами? Колко за медийно участие, откъде пари? Стои, гледа и мисли. Накрая ми каза: "Ех, много наивни сме българите, като малки деца, все се надяваме фокусите са са истински, да има илюзии и някой да ни забавлява.". Наведе глава и си тръгна. Обърна се и ми каза: "Продължавайте! Война е! Вие сте на фронта! За нас е късно!".

И заради този народ, заради българите, заради моите братя и сестри, заради моите сънародници, трябва да продължим. Война е! БИТКАТА Е ЗА БЪЛГАРИЯ!

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.